Winnende teams volgen leerzame handbalclinic bij HV Wanroij

De teams C1 van SDS’99 en C1 van HV Wanroij wonnen een heuse handbalclinic op locatie. Verenigingen konden in 2018 hun teams opgeven voor de win-een-clinic-wedstrijd van de Grote Clubactie. Daarmee maakten ze kans op een toffe clinic van een topsporter. Zaterdag 13 april was het dan zover en vond deze stoere clinic plaats bij HV Wanroij. Onder leiding van niemand minder dan Jean Troquet van het Nederlands Handbal Verbond.

Een en al enthousiasme bij HV Wanroij

De kinderen hebben genoten van de clinic. Troquet had zijn handen vol aan de groep. Maar dat was voor hem geen probleem; Jean had namelijk zelf ook enorm veel zin in de dag. ‘ Sporten is zo belangrijk voor de jeugd, ik vind het super dat ik aan hen deze clinic mag geven, zelfs als ik daarvoor helemaal naar Groningen had moeten gaan!’

Kleine vereniging, grote inzet

Het enthousiasme van Troquet werd ook gewaardeerd door de voorzitter van HV Wanroij. Ook was hij trots dat de clinic op zijn club werd gegeven. De vereniging is met 175 leden niet een van de grootste verenigingen die meedoen aan de Grote Clubactie. Desondanks wisten ze toch ruim € 1.100 op te halen met de lotenverkoop van 2018. Dit was mede dankzij de inzet van het team C1. Zij verkochten de meeste loten. Naast C1 van HV Wanroij was C1 van SDS’99 het andere winnende team van de clinic. Ze reden er anderhalf uur voor vanuit Blaricum, maar hadden dat er graag voor over. De jonge handbaldames deden vol enthousiasme mee aan de clinic!

Nieuwe technieken

De twee uur durende training van Troquet was voornamelijk gericht op het leren van nieuwe technieken. In de prachtige zaal van HV Wanroij kregen de kinderen de kans om deze technieken uit te proberen. In de komende wedstrijden gaan de kinderen zeker profijt hebben van deze nieuw opgedane kennis!

Het was een zeer geslaagde ochtend voor beide teams. Iets na twaalven gingen de kinderen weer huiswaarts. Hoewel ze redelijk moe waren na de intensieve training, raakten ze niet uitgepraat over de leuke dag. ‘Zeker voor herhaling vatbaar.’, aldus de kinderen.