Keepersclinic na Koningsdag groot succes

Een dag na het Koningsdag-feest vond de Grote Clubactie keepersclinic plaats in het stadion van FC Den Bosch. De kinderen kwamen uit het hele land en hadden allemaal zin in de training in stadion De Vliert. Onder leiding van verschillende keepers van FC Den Bosch werd een mooie middag georganiseerd voor de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie.

Les van een talentvol team

Ruim 30 kinderen, opgedeeld in tweetallen hebben vorig jaar allemaal minimaal 50 loten verkocht. Zij kregen daardoor de kans om deel te nemen aan een clinic van de keepers van FC Den Bosch. Vanuit het hele land kwamen de jeugdleden naar Den Bosch om daar te leren van de keeperstrainer en keeper van het eerste, tweede en ‘Onder 19 elftal.’ De kinderen werden verdeeld in groepjes en begonnen daarna aan de clinic.

Techniek-oefeningen

De meiden en jongens werden eerst onderworpen aan een goede warming-up. Daarna gingen ze aan de slag met de focus op de techniek van de jonge keepers. Na deze techniek-oefeningen werd een korte pauze ingelast om even op adem te komen. Daarna werden er spelvormen en spelelementen toegevoegd aan de clinic. Ten slotte speelden de jeugdleden samen nog een wedstrijdje ‘latje trappen’ waarbij twee winnaars werden beloond met een gesigneerd shirt en bal van de selectie van FC Den Bosch.

Topverkopers

De kinderen hadden een mooie dag en ze waren erg blij dat ze meer dan 50 loten hadden verkocht, zodat ze in aanmerking kwamen voor de clinic. Er was zelfs een topverkoper die het voor elkaar had gekregen om 110 loten te verkopen. Ook de ouders vonden het erg leuk dat de kinderen een clinic kregen. ‘Ik zie mijn kinderen zichtbaar stralen’, vertelde een van de ouders.