Extra inkomsten voor jouw atletiekvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen atletiekverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw atletiekvereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je atletiekvereniging direct in!

Simone Zwijnenburg

Clubcoördinator Atletiek- en Trimvereniging Avantri

“Ik had de lotenmeter opgehangen en heb deze steeds bijgewerkt als ik weer boekjes binnen kreeg”

Opbrengst € 4.800,-

Avantri realiseert nieuw startsysteem uit opbrengst

Klaar voor de start, af!

Geen harde knal van de revolver meer. Daar deden de pupillen en jeugdleden van Atletiek- en Trimvereniging Avantri uit Schoonhoven afgelopen jaar hun uiterste best voor. De vereniging uit Schoonhoven met leden uit heel de regio deed opnieuw mee met de Grote Clubactie. En met een duidelijk doel: een nieuw elektronisch startsysteem. Hier was €4.000,- voor nodig. Raad eens? Dat doel is ruimschoots behaald! Avantri haalde in 2019 een mooi bedrag van € 4.800,- op.

Een duidelijk doel

Al voor de start van de Grote Clubactie was het doel duidelijk. Om ervoor te zorgen dat de jongste pupillen niet langer zouden schrikken van de knal van het oude startsysteem, was een nieuwe nodig. De penningmeester van Avantri maakte de leden nog voor de actie begon blij met zo’n mooi, elektronisch startsysteem. Geweldig! Vervolgens was het aan de pupillen en CD junioren om zoveel mogelijk loten te verkopen voor de Grote Clubactie om de penningmeester terug te kunnen betalen. Maar liefst 116 leden gingen op pad of verkochten hun loten online en nog voor het einde van de Grote Clubactie was het streefbedrag behaald! Volgens clubcoördinator Simone Zwijnenburg heeft het duidelijke doel in 2019 geleid tot het succes: “Als iets zichtbaar is voor de kinderen, dan doen ze beter hun best.”

Campagne voeren

Maar dat is het niet enige waardoor de Grote Clubactie zo leeft bij de vereniging. Op social media heeft de Atletiek- en Trimvereniging de Grote Clubactie op een leuke en motiverende manier onder de aandacht gebracht. Zo werd gedurende de actie telkens de tussenstand van het aantal verkochte loten gedeeld en gevierd. Ook op de club werd er campagne gevoerd om de Grote Clubactie onder de aandacht te brengen. “Ik had de lotenmeter opgehangen en heb deze steeds bijgewerkt als ik weer boekjes binnen kreeg”, vertelt Simone.

Een mooie beloning

Bij Avantri worden de beste lotenverkopers op een wel heel unieke manier beloond. Simone: “Wij hebben voor de beste lotenverkopers bij de pupillen en bij de CD junioren een clinic met 11 vriendjes als hoofdprijs. Deze wordt geheel verzorgd met eten en drinken na afloop. De beste lotenverkopers worden aan het einde van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet. Alle verkopers zijn dan uitgenodigd voor taart, waar het eindbedrag op komt te staan.” Op deze manier wordt iedereen beloond.

Enthousiaste organisatie

Wat tot slot mede de kracht achter het succes van Avantri is, is de organisatie. Simone is binnen de club bij iedereen bekend en bekleedt meerdere functies. In ruil voor haar enthousiaste inzet voor de vereniging, “helpen de kinderen en ouders haar nu met deze actie”, zegt Simone. “Wij hebben tenslotte ook een super fijne vereniging, die velen ervaren als één grote familie.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie atletiekvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!