Extra inkomsten voor jouw dansvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen dansverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw dansvereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je dansvereniging direct in!

Henny Groenveld

Clubcoördinator Paradise Dancers

“We gaan graag met de kinderen op kamp of een dagje uit naar een speelparadijs. Daar gebruiken we de opbrengst voor.”

Opbrengst € 3.500,-

Paradise Dancers uit Landgraaf halen meer op dan verwacht

"Zie je wel dat het ging lukken!"

De trainsters van de Paradise Dancers in Landgraaf gaan een ‘traantje wegpinken’, verwacht Henny Groenveld. “Als ze horen hoeveel geld ze hebben opgehaald tijdens de Grote Clubactie en dat de uitstapjes dus kunnen doorgaan, zal het wel heel emotioneel worden.” Henny heeft als ‘helpende ouder’ weer de lotenverkoop tijdens de Grote Clubactie 2019 gecoördineerd. De Limburgse dansvereniging bestond in 2019 25 jaar. Ze groeit nog steeds als kool. Henny: “Toen mijn dochter en ik bij de vereniging kwamen, waren we met 10 leden en in het jubileumjaar stond de teller op 41 met 39 meisjes en 2 jongens tussen de 4 en 19 jaar.”

Dagje uit

Om ‘ruimte’ te hebben in de begroting doen de Paradise Dancers mee aan de Grote Clubactie. “We gaan graag met de kinderen op kamp of een dagje uit naar een speelparadijs. Daar gebruiken we de opbrengst voor.” In 2019 kon de hele club daardoor, inclusief broertjes, zusjes, papa’s en mama’s en sponsoren naar het Duitse Irrland. Een heerlijke goed verzorgde dag uit.

Jubileumpakjes

Bij een jubileumjaar horen natuurlijk nieuwe pakjes voor de dansers. Henny Groenveld: “Die zijn voor alle drie de groepen eigenhandig gemaakt door Henny Wingelaar, onze oprichtster, samen met trainster Rachel Borjans.” Ook die groepskleding is door de vereniging betaald uit de clubkas, solo- en duo-jurkjes moeten de ouders zelf aanschaffen voor hun kinderen.

Veilig oefenen op nieuwe airtrack

Paradise Dancers doet momenteel alleen aan garde dans, beter bekend als Dansmarietjes. Sommige leden uit de groepen dansen echter zelf veel solo, een aantal dansen tevens in duo’s. Van de Grote Clubactie opbrengst wordt naast het kampweekeinde in België ook een zogeheten airtrack betaald. Met die mat als ondergrond kunnen de kinderen op een veilige manier acrobatische dansonderdelen oefenen.

Streefbedrag

“Ik had als streefbedrag €2.500,- in mijn hoofd”, lacht de ‘hulpouder’, over haar doelstelling aan het begin van de actie. ‘Dat haal je nooit’, kreeg Henny van het bestuur te horen. “Doe normaal, zeiden ze tegen me. Maar we hebben echt gigantisch veel verkocht. Ik ga over de €3.500,- heen. We hebben alleen al 14 superloten verkocht, dat schiet direct heel hard op.” De inzet voor de komende Grote Clubacties is daarom om zoveel mogelijk ‘verkooptechnieken’ te combineren, zegt Henny. “De kinderen zijn zowel met verkoopboekjes met eenmalige machtiging als met losse contante loten op pad gestuurd! Die konden we al heel snel bijbestellen. Ze waren binnen een dag op!” Met een enorm resultaat als gevolg meldde ze de club in december. “Zie je wel dat het ging lukken!”, straalt een blije Henny nu.

Europees kampioenschap

Paradise Dancers organiseert op 9 mei in 2020 het IDA Euromaster toernooi. Het Europees kampioenschap en tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Het zal niemand verbazen dat de dansers die dag in hun mooie nieuwe groepskleding verschijnen.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie dansvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!