Extra inkomsten voor jouw hippische vereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen hippische verenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw hippische vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je hippische vereniging direct in!

Heleen Sonneveld-Mulders

Clubcoördinator Ruitervereniging Rozenburg

“Ons grote geheim? Dàt zijn onze leden zelf”

Opbrengst € 3.034,-

Ruitervereniging Rozenburg heeft succesformule gevonden

Onze leden zelf zijn het grote geheim achter ons succes

Ruitervereniging Rozenburg heeft op bijzondere wijze een mooi bedrag opgehaald met de lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018. Met ongeveer 65 leden verkocht de vereniging maar liefst 1.250 loten. Dit leverde voldoende geld op om nieuwe overdekte hooibakken aan te schaffen.

De succesformule

“Ons grote geheim? Dàt zijn onze leden zelf”, vertelde Heleen Sonneveld-Mulders, penningmeester bij Ruitenvereniging Rozenburg. “Zij zijn degenen die de loten gewoon verkopen. De meerderheid van onze leden is erg enthousiast over de actie. Iedere tien verkochte loten levert onze vereniging maar liefst € 24,- op. Het is dus van belang de verkoop te stimuleren. Om dit enthousiasme te laten groeien, hebben we een soort verdienmodel opgesteld. Bij iedere tien verkochte loten krijgen de leden een bon waarmee ze één uur vrij kunnen rijden in de buitenbak. Dit kost onze leden normaal gesproken € 7,-. Wanneer ze vier bonnen hebben, kunnen deze ingewisseld worden voor een buitenrit van 2,5 uur.”

De succesformule van Ruitervereniging Rozenburg lijkt te werken: in 2019 haalde de ruitervereniging een recordbedrag van ruim € 14.000,- op met de Grote Clubactie!

Stel activiteiten beschikbaar

“Een goede tip voor andere verenigingen is om geen dure prijzen weg te geven. Prijzen kosten geld. Stel activiteiten beschikbaar die bij de vereniging al voorhanden zijn en maak gebruik van lokale evenementen. Zo hebben wij gebruik gemaakt van onze paarden en koets. Op de braderie hebben we zowel ritjes als lootjes verkocht. Dit leverde ons veel extra lotenverkoop op.”

Geslaagde actie

Al met al is het in 2018 een geslaagde clubactie geweest voor de ruitervereniging, het opgehaalde bedrag is goed besteed aan de overdekte voederbakken. Er is veel samengewerkt wat de band tussen de leden ten goede komt. “We hebben dit jaar veel plezier beleefd aan de Grote Clubactie” vertelde Heleen. “Het belangrijkste is voor mij dat we een leuke en gezellige vereniging zijn die alles met elkaar doen. Samen kan je zo’n doel als dit realiseren.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie hippische vereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!