Extra inkomsten voor jouw honk- en softbalvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen honk- en softbalverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw honk- en softbalvereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je honk- en softbalvereniging direct in!

Sven van der Toorn

Clubcoördinator Honkbal- en Softbalvereniging BSV Kickers

“Online verkopen we tegenwoordig gemiddeld 3 en soms wel 5 loten per keer.”

Opbrengst € 2.000,-

Jong en oud actief bij lotenverkoop Kickers Waalwijk

BSV Kickers slaagt erin ruim € 2.000,- op te halen

Hun ‘mannekes’ lopen als een speer langs de deur met loten. De oudere sporters werven hun sponsors liever ‘online’. Het legt honkbal- en softbalvereniging BSV Kickers uit Waalwijk in beide gevallen geen windeieren, vertelt secretaris Sven van der Toorn met een brede glimlach. “In 2018 konden we van de opbrengst een slagmachine kopen. In 2019 mikken we op een nieuw terras bij het clubhuis en de aanleg van een bullpen, een speciale heuvel waar de pitchers zich in het komende seizoen kunnen opwarmen en inwerpen voor de wedstrijd begint.”

Goede lotenverkoop belangrijk voor kleine club

Tussen de 60 en 70 leden telt Kickers. “Aan het einde van het seizoen vertrekken er, maar als de zomer weer dichterbij komt, krijgen we nieuwe aanmeldingen”, verklaart Sven de schommelingen in het ledenbestand. De vereniging is dus ‘niet zo groot’, beaamt hij. “Daarom is een goede lotenverkoop voor ons zo belangrijk. We hebben dit jaar 890 stuks aan de man gebracht, dat is ruim €2.000 opbrengst voor ons. Dat is veel voor ons.” Er zijn ook 3 Superloten verkocht, goed voor 150 loten. Kickers moet het daarbij dus vooral hebben van de jongste leden en de betrokken oudere garde.

Online 3 tot 5 loten per keer

Sven: “De jongetjes tussen de 7 en 12 jaar rennen langs de deuren, de oudere leden zetten de digitale snelweg in. Aan de deur verkopen de jongsten op de meeste adressen wel 1 of 2 loten. Online verkopen we tegenwoordig gemiddeld 3 en soms wel 5 loten per keer..” Sven heeft een eigen tactiek. “Als ik mensen online benader, bijvoorbeeld via WhatsApp, heb ik daar steeds een leuk verhaaltje bij: waarom we de loten verkopen, wat we als club met het geld kunnen doen en wat de mensen met een lot kunnen winnen.” In totaal zijn er 461 loten online verkocht.

Doelen anders buiten bereik

Honk- en softbal zijn zomersporten. “In de wintermaanden trainen we in een hal. Op techniek, kracht en conditie. Eind maart willen we weer naar buiten, het veld in. In een hal kun je natuurlijk niet echt uithalen”, vertelt Sven. De bullpen en natuurlijk het terras dat ze dankzij de Grote Clubactie kunnen aanschaffen, komen straks erg goed van pas. “2018 was ons recordjaar. Toen hadden we iemand in het team die anderen enorm goed kon motiveren”. Maar ook 2019 lijkt weer prima te zijn. “Voor iedere club is dit geld volgens mij erg welkom, geld dat je samen bijeenbrengt”, vertelt hij enthousiast. “Zeker voor ons, hier kunnen we echt iets mee doen wat anders buiten bereik zou zijn voor een kleine vereniging.”

Jong en oud

Bij Kickers betreden ieder jaar de jongsten en de ouderen samen het Grote Club-speelveld. “De jongsten zijn altijd heel goed te activeren”, ervaart Sven, die als secretaris alle verkochte loten mag ‘inboeken’. “En de oudere leden begrijpen heel goed hoe noodzakelijk deze actie is voor Kickers. Dus die doen ook volop mee.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie honk- en softbalvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!