Wie won de ton in 2018?

De winnares van de Grote Clubactie loterij 2018, was Astrid Wildekamp uit Wageningen. Zij won de hoofdprijs van € 100.000,- . Mevrouw Wildekamp kocht het winnende lot van haar nichtje Bo via voetbalvereniging SKV in Wageningen. Met de Grote Clubactie van 2019 in aantocht zijn we benieuwd hoe het nu gaat met de voormalige winnares.

Onverwacht

Mevrouw Wildekamp was stomverbaasd toen ze te horen kreeg dat ze de hoofdprijs had gewonnen. Ik dacht: ‘Huh, hoe kan dit nou!’, vertelt Astrid. Ze was namelijk naar de club gelokt met de smoes dat een vriend van haar vader een leuk prijsje zou krijgen.

Lot verkocht door nichtje

Haar nichtje mocht de prijs uitreiken. Dat vond het jonge meisje wel spannend. Astrid vertelt: ‘Ik kon zien dat ze stond te trillen van opwinding, maar ze was ook meteen heel ad rem’. ‘Dit levert me toch wel een Playstation 4 op hé? Ik heb je tenslotte het winnende lot verkocht!’, grapte ze.

Nuchter gebleven

Die Playstation 4 heeft haar nichtje ook gekregen. Voor zichzelf heeft Astrid een nieuwe auto gekocht. Daarnaast kocht ze een apothekerskast, die al een tijdje op haar verlanglijstje stond en boekte ze een reis naar Kos, samen met haar ouders en tante. Verder heeft ze momenteel geen wensen. ‘Naast dat ik het nu financieel iets makkelijker heb, is voor de rest alles hetzelfde gebleven’, vertelt ze. ‘Ik ben nog steeds nuchter, daar verandert zo’n prijs niets aan’.

Maatschappelijke club

Zelf is Astrid ook lid van de voetbalvereniging SKV. ‘We zijn een club die heel maatschappelijk betrokken is,’ vertelt ze. ‘Naast de jeugd hebben we vrouwen 30+, mannen 35+, G-voetbal en een veteranen elftal. Ook zijn we betrokken bij de Voetbalwerkplaats. De deelnemers hiervan kunnen bij SKV leer- en werkervaring opdoen en dat vind ik een geweldig initiatief’.

In 2019 weer een lot

Ook dit jaar is Astrid van plan om SKV te steunen door Grote Clubactie loten te kopen. ‘Natuurlijk doe ik dat! Ik heb nooit loten gekocht om te winnen, maar omdat 80% van de opbrengst rechtstreeks naar de club gaat. Ik dacht altijd, winnen doe ik toch niet. Ondertussen weet ik wel beter!’, zegt ze lachend.

Zelf ook verkopen

Astrid is dit jaar van plan om ook loten te verkopen, maar dan via de online methode. ‘De link naar onze persoonlijke verkooppagina kan ik makkelijk delen via Facebook of WhatsApp. Zo kan ook ik SKV helpen om het clubdoel te realiseren’.