Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen van lotenverkopers. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten.

Loten verkopen

Mag iedereen, van elke leeftijd, loten verkopen?
 • Ja, iedereen, van elke leeftijd, mag loten verkopen. Wel zijn sommige verkoopmethodes meer geschikt voor jonge lotenverkopers (denk aan de verkoopmethodes: eenmalige machtiging en contant). Terwijl andere verkoopmethodes ideaal zijn voor volwassen leden binnen je club (denk aan de verkoopmethodes: Superlot en Online).
Hoe kan ik loten verkopen?
 • Je kunt op verschillende manieren loten verkopen. Dit kan met papieren loten, eenmalige machtiging of via de online methode.
Wat krijg ik voor het verkopen van loten?
 • Wanneer je voor je vereniging loten verkoopt, ontvang je van je vereniging een 20-loten voucher als je 20 loten of meer verkoopt. Je kunt je ook opgeven voor verschillende win-acties van de Grote Clubactie. Wat je hiervoor moet doen kun je lezen op pagina Win-acties.
Wanneer ben ik klaar met verkopen?
 • De Grote Clubactie eindigt in december, maar je bepaalt natuurlijk zelf als je eerder wilt stoppen met het verkopen van loten. Het kan ook zijn dat je vereniging de actie eerder stopzet. Lever na afloop van het verkopen je materialen weer in bij je vereniging

Regels

De gebruiksvoorwaarden van een website zijn de regels waar de makers en de bezoekers zich aan moeten houden. Als je deze website (www.clubactie.nl) bekijkt moet je het eens zijn met de regels.

De website
 • We doen ons best om deze website netjes en precies te maken. Toch maakt iedereen wel eens een foutje. Als er daardoor iets mis gaat kan je de Grote Clubactie niet de schuld geven. Ook andere websites kunnen foutjes maken. Als wij een link naar een andere website maken, kan het wel eens zijn dat de andere website niet helemaal goed werkt. Als je wilt linken naar www.clubactie.nl dan mag dat natuurlijk. Je mag niet zomaar iets van de website afhalen en zonder onze toestemming op je eigen website zetten. Je kunt toestemming vragen door te mailen naar: info@clubactie.nl. Bezoekers van www.clubactie.nl mogen geen geld verdienen aan deze website. Je mag dus niet de informatie op de website kopiëren en daar geld voor vragen.
Acties
 • Als je meedoet aan een actie op www.clubactie.nl en ben je jonger dan 16 jaar, dan moet je altijd toestemming hebben van je ouders. Bij elke actie staat tot welke dag je eraan kunt meedoen, maar wij mogen de actie ook eerder stoppen als we daar een goede reden voor hebben. Meedoen aan acties op www.clubactie.nl is altijd gratis. De informatie die je invult bij een actie laten wij aan niemand zien. We gebruiken je naam en adres alleen om je prijs op te sturen als je wint. Om winnaars te bepalen, wordt er geloot onder alle kinderen die meedoen aan een actie. Na de actie krijgen de winnaars een e-mail en/of brief. Als er iets misgaat met de bezorging van je prijs kan je de Grote Clubactie daar niet de schuld van geven. De Grote Clubactie mag kinderen diskwalificeren als wij vinden dat ze zich niet houden aan de regels.
Jouw gegevens
 • De Grote Clubactie gebruikt een programma om te kijken wat jouw IP-adres is zodat we allerlei dingen te weten komen over jou als website-bezoeker. Als je deze site bezoekt, dan zet www.clubactie.nl daarom een klein bestandje op je computer, een cookie. De informatie gebruiken we alleen om bezoekers te tellen. We gebruiken het niet om te weten wie jij bent. Als je meedoet aan prijsvragen en acties op www.clubactie.nl vragen we om je e-mailadres en woonadres. Dan kunnen we je direct benaderen als je een prijs wint! De Grote Clubactie houdt jouw gegevens altijd geheim en zal deze nooit op een website zetten of doorsturen aan anderen. Jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde webservers die zich in een beveiligde computerruimte bevinden.
Regels veranderen
 • De Grote Clubactie mag de bovenstaande regels altijd veranderen. Bekijk deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven van de regels. Heb je vragen over de regels? Dan kun je mailen met Anouk via: info@clubactie.nl

Voor ouders

Doelgroep
 • De lotenverkopers-website van de Grote Clubactie is voor lotenverkopers van alle leeftijden. Voor de win-acties gelden aparte voorwaarden, zo kan het zijn dat er een maximum leeftijd is voor een win-actie die staat vermeld op de website. Lees daarom ook eerst goed de actievoorwaarden door.
Doel
 • www.clubactie.nl heeft het doel om lotenverkopers op een leuke manier bezig te laten zijn met de Grote Clubactie. Lootjes verkopen willen we zo leuk mogelijk maken. Wij vinden dat lotenverkopers de waarde moeten zien van de nieuwe materialen die worden aangeschaft en de kampen en feesten die worden georganiseerd. Alles kost geld en daar mogen jeugdleden zich bewust van zijn en voor inzetten. En… jeugdleden die nu betrokken zijn bij een vereniging, hebben later een grotere kans om functies te bekleden binnen een vereniging. Op lotenverkopers-website vinden bezoekers informatie over (win-)acties, spreekbeurten, nieuws, informatie en filmpjes van de Grote Clubactie. De website moet vooral amuserend, informatief en educatief zijn.
Redactie
 • De website wordt bijgehouden door de communicatie-afdeling van de Grote Clubactie. Deze communicatie-afdeling is bereikbaar via 013-4552825 of info@clubactie.nl.
Online veiligheid

Op de website wordt rekening gehouden met online veiligheid van uw kinderen. We gaan daarbij uit van de criteria zoals deze zijn opgesteld door de jury van de Gouden @penstaart: Aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid

De belangrijkste punten om de online veiligheid op deze site te waarborgen:

-Reclame en commercie: commerciële boodschappen zijn voor zover aanwezig, als zodanig herkenbaar. Kinderen worden niet verleid geld uit te geven via deze website. -Registratie: Persoonlijke gegevens van kinderen worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Ook de kinderen kunnen dit lezen via de pagina regels. -Statistische gegevens (verwerking bezoekersgegevens): U en uw kind vinden hier informatie over op de pagina regels. -Auteursrecht: In de regels voor kinderen (link naar regels) staat duidelijk waar auteursrechten aan de orde zijn en hoe de kinderen daarmee om moeten gaan.

Ook voor uw kinderen is belangrijke informatie betreffende online veiligheid beschikbaar. Wijs uw kinderen op deze pagina’s: regels en contact. Bespreek de punten samen. Zo word je samen ‘mediawijzer’ en kan uw kind daar ook op letten bij bezoek aan andere websites.