Recordaantal loten verkocht na overlijden clubicoon

AV56

GOES – Totaal onverwacht overleed in september Paul Pieters (66), clubicoon van atletiekvereniging AV56 uit Goes. Drijvende kracht achter de Grote Clubactie voor de vereniging waarvan hij al meer dan 50 jaar lid was. ‘Hij had een droom om dit jaar meer dan 750 loten te verkopen, voor de club’, zegt zijn weduwe Anneke. ‘Het zijn er ruim 1200 geworden, dankzij de inzet van de club.’ De vreugde over het verwezenlijken van de droom van Paul is groot, maar kan het immense verdriet om zijn recente dood niet wegnemen. ‘Te jong. Veel te jong’, zegt Anneke, zelf ook trouw lid van AV56.

FILMPJE INTERVIEW FAMILIE

Grote Paul Actie

Hun club krijgt dankzij de superverkoop van loten een mooi bedrag van ongeveer 3000 euro op de rekening. ‘We zijn de best verkopende atletiekvereniging van Zeeland. Dat had ik ook wel verwacht”, zegt Anneke. ‘De club heeft er alles aan gedaan om het doel van Paul te halen.’ Paul ging dit jaar voor een recordverkoop, zoals een goed sportman betaamt. Hij bestelde extra boekjes met loten, zodat de actie bij de clubkampioenschappen eind september een vliegende start zou kunnen maken. Helaas overleed hij, totaal onverwacht, op 13 september. De Grote Clubactie is die dag officieus van naam veranderd: de Grote Paul Actie werd het dit jaar.

Opbrengst Zeeland

In heel Zeeland is in 2018 voor 242.385 euro aan loten verkocht in het kader van de Grote Clubactie. De verenigingen krijgen de komende weken een leuk bedrag op hun rekening gestort. Van elk verkocht lot vloeit 80 procent in de clubkas. Daar is weer door meestal talloze jonge leden keihard voor gewerkt.

Clubs verkopen elk jaar meer

De landelijke opbrengst is dit jaar bijna 9 miljoen euro geweest. De deelnemende verenigingen verkopen elk jaar meer loten. Directeur van de stichting Grote Clubactie Frank Molkenboer is dan ook een gelukkig mens. “De clubs laten zien dat de betrokkenheid van hun leden nog volop leeft. Nederlandse verenigingen laten zo zien dat ze prima in staat zijn hun toekomst in eigen hand te nemen”, meent hij. “De ledenparticipatie bij de Grote Clubactie is onverminderd groot.”