Extra inkomsten voor jouw scoutinggroep

Vraag informatie aan

Waarom doen scoutinggroepen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw scouting hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je scouting direct in!

Elise van Winden

Clubcoördinator Scoutinggroep Paul Kruger

“We hebben ruim €4.000,- binnen, onder andere door het aan de man brengen van een flink aantal Superloten”

Opbrengst € 4.000,-

Op weg naar een zomerkamp in Zwitserland dankzij goede lotenverkoop

Scoutinggroep Paul Kruger uit Nijmegen haalt € 4.000,- op

Persoonlijke ontwikkeling, vertrouwen opbouwen in jezelf en een ander: scouts in Nederland krijgen dit en talloze andere vaardigheden spelenderwijs mee meent Elise van Winden, staflid van de scoutinggroep Paul Kruger in Nijmegen. Dat zelfvertrouwen krijgt ook nog eens een extra ‘boost’ als deze jeugd de eindafrekening van hun eigen lotenverkoop onder ogen krijgen. “We hebben ruim €4.000,- binnen, onder andere door het aan de man brengen van een flink aantal Superloten”, zegt Elise blij. “Dat is meer dan waar we voor het begin van de Grote Clubactie op gerekend hadden.”

Hoe meer loten, hoe lager de bijdrage

De Nijmeegse scouts zamelen geld in voor hun grote reis naar Zwitserland. “We kunnen niet het hele bedrag voor het zomerkamp via de Grote Clubactie bij elkaar krijgen, maar door de lotenverkoop slagen we er wel in de ouderbijdrage laag te houden. Onder de €300,-.”

Internationale ontmoeting van scouts

De Paul Kruger groep telt dik 100 leden, van die groep gaan 38 scouts tussen de 11 en 15 jaar een week op kamp naar Kandersteg. “We klimmen, rodelen en maken een trektocht van twee dagen langs een berghut”, Elise is nu al enthousiast. “Tijdens het zomerkamp sluiten we aan bij de internationale ontmoeting van scouts. In die week komen 1.500 jongeren uit de hele wereld, zelfs uit Amerika, naar Zwitserland. Mee kunnen doen aan deze bijzondere uitwisseling is een onvergetelijke ervaring voor onze scouts. Voor veel van hen is het de eerste keer dat ze zoiets meemaken. Samen met andere culturen aan de maaltijd en elkaar vertellen over hun leven.”

Werken aan zelfvertrouwen

Zomerkampen als die in Zwitserland dragen bij aan het wegnemen van een aantal vooroordelen die aan scouting kleven, meent Elise, die zelf ‘pas’ op haar dertiende bij de groep aansloot. “Scouting is de grootste jongerenbeweging van ons land. Wij hebben gezamenlijk meer jeugdleden dan de voetbalbond. Toch kleeft aan scouting, hoewel we groeien, een oubollig imago.” Dat is onterecht, meent staflid Elise. “Op scouting leren zowel jongens als meisjes zich ontwikkelen. Ze leren leiding geven. Een vijftienjarige die aan een kind van elf jaar uitlegt en voordoet hoe die een vuurtje kan stoken. Als dat vervolgens lukt, gaan ze allebei vol zelfvertrouwen naar huis.”

Je doet het voor de club

In de zomer met z’n allen naar Zwitserland dus, om nog maar eens te benadrukken wat je op eigen kracht en samen met medescouts kunt bereiken. Bijvoorbeeld door volop langs de deur te gaan met loten van de Grote Clubactie. Elise: “Dat is het mooie, ze weten allemaal waarvoor ze het doen. Dat is de intrinsieke drijfveer. Je doet het voor de club, voor jezelf en voor een onvergetelijk avontuur.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie scoutinggroep kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!