Extra inkomsten voor jouw tafeltennisvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen tafeltennisclubs mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw tafeltennisclub hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je tafeltennisclub direct in!

Digna van der Wouden

Clubcoördinator TTV Amsterdam

“Met de Grote Clubactie krijgen we extra mogelijkheden materialen aan te schaffen”

Opbrengst € 1.500,-

Jongeren TTV Amsterdam breken record met lotenverkoop

Club haalt 50% meer op met Grote Clubactie

Voor wie twijfelt: “Tafeltennis is een echte sport!”, benadrukt Digna van der Woude nog maar eens. “Ook leuk in de kantine van de camping, maar het is ook echt hard trainen als je aan de top wil komen”. En bij TTV Amsterdam trainen sommige jongeren kei en keihard onder de bezielende leiding van Yana Timina, toptafeltennisster en voormalig Nederlands kampioen. Bij TTV Amsterdam kan de jeugd namelijk niet alleen recreatief aan de slag, maar ook op hoog wedstrijdniveau spelen. “Om dat te bereiken zijn ze soms wel driemaal per week bezig met hun sport”, zegt Digna.

Vol er tegenaan

De penningmeester en coördinator van de Grote Clubactie had dit jaar weinig moeite een flink aantal jongeren te motiveren ‘voluit te gaan’ in de verkoop van de loten. “We hebben meer verkocht dan waarop we vooraf hoopten. Dat is mede het gevolg van een onderling wedstrijdje dat drie van onze leden hadden bedacht. Toen een van hen heel veel loten bleek te verkopen, wilden de andere twee niet achterblijven. Samen gingen ze vervolgens de strijd aan. De winnaar verkocht op die manier meer dan 150 loten.”

Extra mogelijkheden

Onze super opbrengt is meer dan welkom, geeft Digna aan. “Ik had een opbrengst van €1.000,- voor dit jaar als streefdoel. Het is ruim €1.500,- geworden. TTV Amsterdam is een kleine vereniging met ongeveer 60 leden, waarvan ongeveer 50 jeugdleden. We hebben geen eigen zaal en geen kantine. Dit betekent dat alles uit de contributie moet komen. Met de Grote Clubactie krijgen we extra mogelijkheden materialen aan te schaffen”, duidt Digna het belang van de jaarlijkse actieweken.

Blacklight

Eerder organiseerde de club met het geld uit de Grote Clubactie een ‘Blacklight Tafeltennisdag’. Digna: “Dat is een wedstrijd proberen te spelen onder alleen blacklight-lampen en verder in het pikdonker.” Voor de deelnemers was het superleuk en het werd een groot succes. “Voor de toeschouwers een stuk minder interessant”, lacht Digna. “Die zagen niet zo veel, alleen een balletje dat oplichtte.”

Afronding actie

De opbrengst van de Grote Clubactie 2019 gaat naar de aanschaf van telborden en een extra activiteit voor de jeugd. De beste drie lotenverkopers worden op een feestelijke clubavond in het zonnetje gezet. Ze ontvangen dan een leuke prijs. Digna: “Die is natuurlijk tafeltennis gerelateerd.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie tafeltennisvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!