Extra inkomsten voor jouw tennisvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen tennisclubs mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw tennisclub hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je tennisclub direct in!

Matteo Fausto

Clubcoördinator LTV Zaandam

“We zijn nog steeds verbaasd hoeveel de leden hebben verkocht.”

Opbrengst € 1.600,-

LTV Zaandam verdubbelt opbrengst t.o.v. voorgaande jaar

Fanatieke jeugdleden behalen mooi succes

In het verleden hebben de lotenverkopers van tennisvereniging LTV Zaandam al een lasergun of een weerbestendige tafeltennistafel gekregen uit de opbrengst van hun Grote Clubactie. De (jeugd)leden weten dus waarvoor ze op pad gaan en hebben daardoor een enorme drive om loten te verkopen. Met succes, want de lotenverkoop was in 2018 meer dan verdubbeld t.o.v. 2017.*

1.600 euro voor jeugdleden

De bestemming van de opbrengst was nog onbekend. “Maar het zal in ieder geval iets voor de jeugd zijn”, wist tennistrainer Matteo Fausto te vertellen. “Zij hebben immers 99% van alle loten verkocht.” Fausto was degene die zijn pupillen in 2018 aanspoorde om ‘zo snel als het maar kon’ met de boekjes de wijken in te gaan. “En dat hebben ze goed opgepakt”, zegt de jeugdtrainer. “We zijn nog steeds verbaasd hoeveel ze dit jaar hebben verkocht. Van 251 loten in 2017 naar 663 in 2018. Meer dan een verdubbeling! Daarmee hebben we bijna € 1.600,- opgehaald om aan de jeugd te besteden.”

Jeugd binden aan de club

“We ondernemen als LTVZ van alles om onze jeugd aan de club te blijven binden. Ze kunnen hier niet alleen terecht voor een leuke tennisles. We willen het interessant maken om ook voor andere activiteiten naar de vereniging te komen. In de zomer organiseren we bijvoorbeeld een kamp. Dan slapen de jeugdleden allemaal op de club.”, aldus Fausto.

Fanatieke lotenverkopers jong en oud

Met de Grote Clubactie zag Fausto dat in 2018 extra veel kinderen de straat op gingen met verkoopboekjes. “Ze waren zo fanatiek, dat ze in hun wijk alle deuren waren langsgegaan. Sommige leden heb ik zelfs een extra boekje moeten geven. Dat is het leuke aan deze actie. Ze zien gelijk waar ze het voor doen en zijn daardoor erg enthousiast.” Fausto heeft de lotenverkoop ook bij de volwassen leden gepromoot. “Ik heb via de bar een Superlot aan de man kunnen brengen en een aantal leden hebben er samen één gekocht. Dat is toch weer 150 euro per lot.”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie tennisvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!