Grote Clubactie agenda 2019

Leuk dat jouw vereniging mee heeft gedaan aan de Grote Clubactie 2019. Jouw inzet is goud waard! Wil je weten wat er nog allemaal op de planning staat? Hier vind je alle belangrijke data rondom de Grote Clubactie 2019!

Voorbereiding & Organisatie

 • Vrijdag 1 februari
Start inschrijven verenigingen

Vanaf deze datum kunnen verenigingen zich alvast opgeven voor de Grote Clubactie 2019. Na inschrijving ontvangen ze een e-mail zodra de bestelmodule opengaat.

 • April
Start plaatsen bestelling

(De ingeschreven verenigingen ontvangen een e-mail zodra de bestelmodule opengaat) Vanaf april 2019 kan jouw vereniging het verkoopmateriaal voor 2019 bestellen. Als het verkoopmateriaal vóór 21 augustus 2019 is besteld,

heeft jouw vereniging de bestelling op woensdag 4 september 2019, een dikke week voor de start van de actie, in huis. De Grote Clubactie 2019 start op zaterdag 14 september 2019. Vanaf 14 september mogen de loten worden verkocht.

 • Augustus
Persoonlijke online inlogomgeving 'Mijn Grote Clubactie' staat klaar

Als jij je vereniging hebt ingeschreven en/of je hebt een bestelling geplaatst, dan staat vanaf 5 augustus 2019 jouw persoonlijke online inlogomgeving 'Mijn Grote Clubactie' klaar. Dit wil zeggen dat je vanaf dan, na het inloggen, al bepaalde acties kunt ondernemen. Zo kun je alvast promotiemateriaal zoals een voorbeeld persbericht, afbeeldingen voor jullie website, berichten voor sociale media downloaden om jullie actie aan te kondigen. Daarnaast kun alvast je clubleden toevoegen en e-mailings inplannen voor als de Grote Clubactie 2019 begint.

 • Dinsdag 21 augustus
Bestellen verkoopmateriaal

Bestel je de verkoopmaterialen ná 21 augustus dan ligt de leverdatum op 5 september of later. Ook tijdens de actie kun je (extra) verkoopmateriaal (bij-)bestellen. Zo kom je nooit verkoopmateriaal tekort. De levertijd voor de bestellingen die na 21 augustus geplaatst worden hebben een levertijd van circa 3 werkdagen.

 • Woensdag 4 september
Bezorging verkoopmateriaal

Op woensdag 4 september 2019 ontvangen de deelnemende verenigingen, die een bestelling vóór 21 augustus hebben geplaatst, hun verkoopmateriaal en de klaar-voor-de-startfolder. Zo zijn ze helemaal klaar voor de start van de Grote Clubactie op zaterdag 14 september!

De Grote Clubactie

 • Zaterdag 14 september
Start landelijke verkoop Grote Clubactie

Vanaf 14 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2019! Vanaf die dag mogen alle lotenverkopers (clubleden) langs de deuren gaan, bij vrienden en familie aankloppen en/of berichten delen via social media en WhatsApp om loten te verkopen.

 • Woensdag 2 oktober
Ontvangst vouchers 20-loten-actie

Op woensdag 2 oktober 2019 ontvangt u de vouchers van de 20-loten-actie. Op deze manier kun je,

lotenverkopers die 20 loten of meer hebben verkocht, belonen. Meer over de 20-loten-actie kunt je tijdens de actie terugvinden onder het kopje Win-acties.

 • Dinsdag 26 november
Sluiting nabestellen papieren loten

Dinsdag 26 november 23:59u is de deadline voor uw vereniging om papieren loten bij te bestellen. De papieren loten (ook wel bekend als contante loten) mogen tot en met één dag vóór de trekking verkocht worden.

 • Maandag 2 december
Sluiting invoer loten met eenmalige machtiging

Maandag 2 december 23:59u is de deadline voor het invoeren van loten die verkocht zijn doormiddel van een eenmalige machtiging. Voor het invoeren van de verkochte loten ga je naar www.clubactie.nl en log je in. Klik op 'Verkochte loten' om jullie verkochte loten te registreren. Superloten vallen hier ook onder en mogen dus ook t/m 2 december geregistreerd worden.

Sluiting online verkoop

Naast de sluiting van de invoer van de eenmalige machtiging zal de verkoopomgeving voor de online verkoopmethode ook deze dag om 23:59u sluiten. Via deze verkoopmethode kan jouw vereniging via een unieke clubpagina loten verkopen daarnaast kunnen kopers rechtstreeks via clubactie.nl ook een lot van jouw vereniging kopen.

 • Dinsdag 10 december
Laatste dag papieren lotenverkoop

Dinsdag 10 december is de laatste dag dat jouw vereniging papieren loten (ook wel bekend als contante loten) kan verkopen. De trekking van de Grote Clubactie 2019 vindt plaats op woensdag 11 december 2019.

Sluiting inschrijving Kids-verkoopwedstrijd, clinics en teamprijzen

Loten verkopers kunnen vanaf de start van de actie zich inschrijven voor diverse win-acties. Als een lotenverkoper loten heeft verkocht, kan verkoper zelf, de ouder, trainer, coach of vrijwilliger de lotenverkoper tot en met dinsdag 10 december 2019 opgeven om kans te maken op gave prijzen, via: het formulier op de pagina Win-acties bij lotenverkopers. De prijswinnaars krijgen uiterlijk eind december per e-mail bericht.

 • Woensdag 11 december
Trekking Grote Clubactie

Op woensdag 11 december 2019 verricht notaris mr. M.E.F. Ploum de trekking van de Grote Clubactie 2019. De trekkingsuitslag wordt donderdag 12 december 2019 gepubliceerd op onze website.

Trekking Superlot

Op woensdag 11 december 2019 vindt, naast de trekking van de Grote Clubactie-loterij, de trekking van het Superlot plaats. Door middel van deze trekking wordt de winnaar van het Grote Clubfeest bekend, de trekking wordt verricht door notaris mr. M.E.F. Ploum.

Na de Grote Clubactie

 • Donderdag 12 december
Bekendmaking trekkingsuitslag

Donderdag 12 december 2019, een dag na de trekking, wordt de trekkingsuitslag van de Grote Clubactie-loterij gepubliceerd op deze website. Lotenkopers kunnen dan met behulp van de lotchecker of een PDF-overzicht hun lot checken.

 • Vrijdag 13 December
Ontvangst fysieke cheque club opbrengst

Deelnemende clubs aan de Grote Clubactie 2019, ontvangen een fysieke cheque in de weken na de trekking in december 2019. Deze kun je

dan bijvoorbeeld ophangen in de kantine of een foto delen met lokale nieuwsbladen en sociale media, zodat iedereen weet wat de vereniging heeft opgehaald met de Grote Clubactie 2019. Direct ook een mooie kans om alle verkopers te bedanken.

 • Vrijdag 31 januari 2020
Uitbetaling verkoopopbrengst met machtiging

Deelnemende clubs die met eenmalige machtiging en/of online lotenverkoop hebben meegedaan, ontvangen de opbrengst van de loten omstreeks woensdag 31 januari 2020 op hun rekening. Dit heeft te maken met de verwerkingstermijn van de loten.

Stappenplan

In het stappenplan wordt uitgelegd hoe jullie vereniging een succesvolle Grote Clubactie kan organiseren: Heb je een werkgroep, een doel en de verkoopmethode(s) vastgesteld? Schrijf jouw vereniging dan in voor de Grote Clubactie, plaats je bestelling en ga aan de slag! Het Stappenplan van de Grote Clubactie helpt jou hierbij. Lees stap voor stap hoe je een succesvolle Clubactie op jouw vereniging organiseert. Veel succes!

Download het Stappenplan