GO GO GO!

De Grote Clubactie 2019 is officieel begonnen. Alle deelnemende verenigingen aan de actie ontzettend veel succes met het verkopen van loten!

Voor de 47e keer gestart!

Vanaf vandaag nemen ruim 5.000 verenigingen deel aan deze actie waarbij verenigingsleden op pad gaan om zoveel mogelijk loten te verkopen voor hun club. Voor de 47e keer gaan meer dan 250.000 lotenverkopers, vooral jeugdleden, van deur tot deur om loten te verkopen aan familie, vrienden en bekenden.

Een actief verenigingsleven in Nederland

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.

80% van de opbrengst gaat naar de club!

Van elk verkocht lot van € 3,- gaat maar liefst € 2,40 (80%) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis.
Lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartjes. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Online wordt steeds gebruiksvriendelijker, makkelijker en sneller. Hiermee spelen zij in op de huidige tijd: meer online, minder inzet van vrijwilligers en ontzorgen van het verenigingsleven.