Extra inkomsten voor jouw zwemvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen zwemverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw zwemvereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je zwemvereniging direct in!

André van Olst

Clubcoördinator Zwem- en polovereniging Het Ravijn

“We zoeken elk jaar weer naar nieuwe manieren om de lotenverkoop door de jeugdleden te stimuleren”

Opbrengst € 6.100,-

Gemotiveerde leden en trainers zorgen voor recordopbrengst

Zwem- en polovereniging Het Ravijn

Het is een ‘best jaar’, zegt André van Olst, coördinator van de lotenverkoop voor de Grote Clubactie bij Zwem- en polovereniging Het Ravijn in Nijverdal. “Super. En we kunnen het geld goed gebruiken.” André heeft het over de € 6.100,- die zijn vereniging in 2018 kreeg bijgeschreven, omdat de clubteams zo goed verkocht hebben. “Ruim € 700,- meer dan vorig jaar!” Waar het geld aan besteed gaat worden, moet het bestuur nog besluiten. “Maar dat we het aan de zwemmers, de poloërs en de synchroon zwemmers zelf uitgeven, dat lijkt me wel logisch.”

Pannenkoeken voor de zwemmers

Ook het jaar daarvoor was de opbrengst voor de club met 450 leden een welkome aanvulling op het budget. Er waren nieuwe doeltjes nodig en netten. “We zoeken elk jaar weer naar nieuwe manieren om de lotenverkoop door de jeugdleden te stimuleren”, legt de coördinator uit. “Ook onze trainers zijn goed gemotiveerd om hun teams loten te laten verkopen. De jeugd krijgt kleine presentjes als ze het goed hebben gedaan.” En dit jaar wordt het feest nog eens extra opgeluisterd, zegt André. “Ze krijgen naast de presentjes een traktatie: we gaan pannenkoeken eten.” En dan lachend: "Die calorietjes mogen ze er dan later weer aftrainen!”

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie zwemvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Wij doen mee!