5 GOUDEN tips

Geef jullie online verkoop een boost

Veel verenigingen zetten dit jaar de online verkoopmethode in, en met succes! Er zijn nu al meer dan 2,7 miljoen loten verkocht waarvan meer dan 1,5 miljoen loten online. Wil je jouw vereniging ook een extra verkoopstimulans geven? Haal dan met deze 5 gouden tips nóg meer uit jullie online verkoopmethode.

Tip 1: Hebben jullie je leden ook een persoonlijke verkooppagina gegeven?
Dan kan je deze pagina gebruiken om hen te motiveren voor een eindsprint. Vraag ze om nog eens in te loggen op hun eigen pagina. Ze zien hier namelijk hun eigen lotenstand en er zijn badges te verdienen. Leden gaan de strijd met elkaar aan wie de meeste loten verkoopt én de meeste badges verdient. Alle loten die in de laatste weken nog online worden verkocht, hoeven jullie niet meer in te voeren, dat scheelt jullie weer extra werk.

Tip 2: Deel je verkooplink in WhatsApp groepen
Het delen van jullie verkooplink via WhatsApp gaat niet alleen supersnel maar hiermee bereik je ook nog eens heel veel mensen tegelijkertijd. Vraag anderen de link ook weer te delen via hun WhatsApp(groepen).

koop alsnog een lotTip 3: Laat ook op social media zien dat je loten verkoopt
Maak gebruik van onze socialmediavoorbeelden en laat weten dat jullie mee doen en ook online loten verkopen. Zo kunnen jullie volgers vanuit thuis eenvoudig een lot kopen. Zo hebben we een leuke video ‘verkoper gemist’ die je kan gebruiken om mensen nog eens te overtuigen een lot voor jullie vereniging te kopen.

Tip 4: Verkoop ook (online) Superloten
Met Superloten maakt jullie vereniging flinke klappers. Niet alleen verkoop je 50 loten in één keer maar er gaat ook € 120,- naar jullie clubkas. Wist je dat jullie dit jaar ook online Superloten kunnen verkopen? In ‘Mijn Grote Clubactie’ staat de Superlot verkooplink van jullie vereniging al voor je klaar. Kopiëren, plakken en delen maar!

Tip 5: Motiveer je verkopers met onze winacties
Niets is zo leuk dan loten verkopen én zelf ook kans maken op gave prijzen. Om je leden nog wat extra te motiveren om die laatste lootjes te verkopen kunnen jullie gebruik maken van één van onze winacties. Beloon je ze met de 20-loten-oorkonde? Of geef je ze op voor een gave teamprijs?