Een succesvolle Grote Clubactie

Een succesvolle Grote Clubactie begint bij een goede organisatie, het Grote Clubactiepakket helpt je daarbij. Het pakket bevat namelijk alle tools om jullie Clubactie te laten slagen.

We ondersteunen jouw vereniging met promotie-, verkoop- en actiematerialen. Zo vind je heel veel materialen bij de downloads en in de promotiewebshop, deze pagina’s kun je vinden in jullie eigen “mijn Grote Clubactie” omgeving achter de inlogbutton. Maar ook op deze pagina vind je materialen voor jullie actie en kun je zien wat er allemaal meegeleverd kan worden bij jullie bestelling.

Gratis spandoek

Spandoek

Om verenigingen extra te ondersteunen, ontvangen alle deelnemende clubs een gratis spandoek (2,50×0,80)! Hiermee kunnen jullie je Clubactie promoten op de club en/of in de buurt laten zien dat jullie meedoen met de Grote Clubactie.

spandoek Grote Clubactie

Nieuwsbericht voor clubs met verkoopboekjes

Laat aan ouders, leden en kopers weten dat er op een verantwoorde manier loten worden verkocht! Plaats het nieuwsbericht over jullie deelname aan de Grote Clubactie op jullie website en (korte berichten hierover) op jullie social media kanalen.

Verantwoord loten verkopen

Online promopakket

Laat ook online zien dat jullie meedoen met de Grote Clubactie. Plaats banners op je website en verspreid berichten via sociale media. Vanaf 1 augustus kun je via de downloads (in je eigen “mijn Grote Clubactie” omgeving)  en via deze pagina het online promotiepakket bekijken en downloaden.

Posters

Bij je eerste bestelling krijg je een poster die je kunt ophangen in en rondom jullie accommodatie. Wil je meer posters ophangen, dan kun je ervoor kiezen om de poster zelf te laten drukken bij de plaatselijke copyshop. Je kunt natuurlijk de posters ook zelf printen.

Poster Grote Clubactie 2020

Instructievideo verkoopboekje

Deel de instructievideo, via e-mail en WhatsApp, met jullie verkopende leden en laat het in de weken rondom de start draaien op jullie vereniging. Het filmpje laat simpel en snel zien hoe je met het verkoopboekje loten kunt verkopen.

Algemeen beeld Grote Clubactie

Wil je graag zelf persberichten en nieuwsartikelen voor op jullie website schrijven of ander promotiemateriaal maken? Maak dan gebruik van ons algemeen beeldmateriaal.

Grote Clubactie 2020

Lotenmeter

Print de lotenmeter uit en hang hem op, zodat iedereen bij de vereniging kan zien hoe de actie verloopt.

Haal geld op voor je club

Narrowcasting

Promoot jullie clubactie ook in de kantine via de TV-schermen.

Steun de vereniging

Logo Grote Clubactie

Wil je graag zelf posters, Social Media berichten en ander promotiemateriaal maken? Download dan het Grote Clubactie logo en ga aan de slag.

verenigingsloterij

Niet-thuiskaartjes

Print de niet-thuiskaartjes uit en geef ze mee aan de leden. Wanneer ze dan voor een dichte deur staan, kunnen de verkopers het kaartje in de brievenbus stoppen. Zo kunnen mensen toch nog een lot van jouw club kopen.

Grote Clubactie 2020

Bierviltjes

Hebben jullie een eigen kantine? Dan zijn de Grote Clubactie bierviltjes geschikt voor jouw vereniging. Laat bezoekers loten kopen via een QR-code of weblink op de bierviltjes. De (100 gratis) bierviltjes kun je direct met je verkoopmateriaal mee bestellen.

Bierviltje Grote Clubactie

Schatkist

De schatkist kan gebruikt worden voor het inzamelen van verkoopboekjes (de schatkist wordt bij kleine bestellingen niet meegeleverd). Tip: Zet de schatkist op een centraal punt op de vereniging.

Schatkist Grote clubactie

Verkoopboekjes

Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. Dit kan door deze handmatig in te vullen in het boekje of via de mobiele telefoon van de verkoper door de QR-code op het boekje te scannen. (1e 100 boekjes zijn gratis bij je eerste bestelling)

verkoopboekje

Online verkoopomgeving

Iedere vereniging kan gratis gebruikmaken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Iedere verkoper kan zijn persoonlijke pagina delen via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie.

Online verkooppagina

Superlot(en)

Een Superlot, bestaande uit 50 loten van € 3,-, is uitermate geschikt om te verkopen aan sponsors en lokale bedrijven. Een Superlot is een mooie vorm van mini-sponsoring.

Verkoop superloten voor je club

Papieren loten

De papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Lotenkopers betalen contant € 3,- en krijgen een papieren lot.

papieren lot

Stappenplan

In het stappenplan wordt uitgelegd hoe jullie vereniging een succesvolle Grote Clubactie kan organiseren. Download hieronder het digitale Stappenplan van 2020 en bereid je optimaal voor op komende actie!

Organiseer je Grote Clubactie

Klaar-voor-de-start-folder

Om alles uit de actie te halen, hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet die jullie daarbij helpen. In de folder vind je een korte checklist en handige tips voor het klaarzetten van de actie. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. De klaar-voor-de-start-folder ontvang je ook bij je bestelling begin september.

Start Grote Clubactie

Cheque met eindbedrag

Deelnemende clubs aan de Grote Clubactie ontvangen een fysieke cheque in de weken na de trekking in december. Deze kun je dan bijvoorbeeld ophangen in de kantine of via een foto delen met lokale nieuwsbladen en op sociale media, zodat iedereen weet wat de vereniging heeft opgehaald met de Grote Clubactie.

Cheque Grote Clubactie

Oorkonde lotenverkopers

Geef de lotenverkopers een eigen oorkonde. Zo kunnen ze trots het resultaat laten zien en hebben ze een leuk aandenken van hun bijdrage aan de vereniging.

Vier het succes