Actiemateriaal Grote Clubactie

Het actiemateriaal gebruik je ter ondersteuning van jullie Clubactie. Het actiemateriaal geeft je handvatten voor het organiseren van de Grote Clubactie. (Let op: De actiematerialen voor 2021 zijn nog niet allemaal beschikbaar)

 

In het stappenplan wordt uitgelegd hoe jullie vereniging een succesvolle Grote Clubactie kan organiseren. Download hier het stappenplan.

Om alles uit de actie te halen, hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet die jullie daarbij helpen. In de folder vind je een korte checklist en handige tips voor het klaarzetten van de actie. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. De klaar-voor-de-start-folder ontvang je ook bij je bestelling begin september.

Geef de lotenverkopers een eigen oorkonde. Zo kunnen ze trots het resultaat laten zien en hebben ze een leuk aandenken van hun bijdrage aan de vereniging.

Deelnemende clubs aan de Grote Clubactie ontvangen een fysieke cheque in de weken na de trekking in december. Deze kun je dan bijvoorbeeld ophangen in de kantine of via een foto delen met lokale nieuwsbladen en op sociale media, zodat iedereen weet wat de vereniging heeft opgehaald met de Grote Clubactie.

Promotiemateriaal

Het promotiemateriaal kun je gebruiken om jouw Grote Clubactie te promoten op de club en in de buurt. (Let op: De promotiematerialen voor het actiejaar 2021 zijn nog niet allemaal beschikbaar)

 

Laat aan ouders, leden en de plaatselijke media weten dat jullie meedoen aan de Grote Clubactie. Hiervoor kun je gebruik maken van het voorbeeld persbericht en de instructiebrief aan leden en ouders.

Laat ook online zien dat jullie meedoen met de Grote Clubactie. Plaats banners op je website en gebruik de voorbeeldposts voor jullie socialemediakanalen.

Bij je eerste bestelling krijg je 2 posters die je kunt ophangen in en rondom jullie accommodatie. Wil je meer posters ophangen, dan kun je ervoor kiezen om de poster zelf te laten drukken bij de plaatselijke copyshop. Je kunt natuurlijk de posters ook zelf printen.

Deel de instructievideo, via e-mail en WhatsApp, met jullie verkopende leden en laat het in de weken rondom de start draaien op jullie vereniging. Het filmpje laat simpel en snel zien hoe je met het verkoopboekje loten kunt verkopen.

Wil je graag zelf persberichten en nieuwsartikelen voor op jullie website schrijven of ander promotiemateriaal maken? Maak dan gebruik van ons algemeen beeldmateriaal.

Print de lotenmeter uit en hang hem op, zodat iedereen bij de vereniging kan zien hoe de actie verloopt.

Promoot jullie Clubactie ook in de kantine via de TV-schermen.

Wil je graag zelf posters, social media berichten en ander promotiemateriaal ontwerpen? Download dan het Grote Clubactie logo en ga aan de slag.

Hebben jullie een eigen kantine? Dan zijn de Grote Clubactie bierviltjes geschikt voor jouw vereniging. Laat bezoekers loten kopen via een QR-code of weblink op de bierviltjes.

De schatkist kan gebruikt worden voor het inzamelen van verkoopboekjes (de schatkist wordt bij kleine bestellingen niet meegeleverd). Tip: Zet de schatkist op een centraal punt op de vereniging.