Vraag en antwoord

Hier vind je de meestgestelde vragen van verenigingen, lotenverkopers en kopers. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten.

Een vereniging kan zich inschrijven via het inschrijfformulier op onze website.

Je kunt op verschillende manieren loten verkopen:

 1. Dit kan met papieren loten, deze loten verkoop je direct voor contant geld of je stuurt een Tikkie
 2. Via je verkoopboekje, je laat de koper het gele formulier ( dit is een eenmalige machtiging) in het boekje invullen of je laat de koper de QR-code scannen. Als de koper de QR-code heeft gescand, dan hoeft hij het gele formulier niet meer in te vullen.
 3. Je kunt ook online loten verkopen. Dit doe je door jouw persoonlijke verkooplink te delen op social media kanalen, e-mail of via een berichtje in je WhatsApp.

De Grote Clubactie gaat landelijk van start op zaterdag 18 september 2021. Vanaf dat moment mogen de loten verkocht worden.

Loten verkopen met het verkoopboekje. Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan de video.

Wanneer je voor je vereniging loten verkoopt, ontvang je van je vereniging de 20-loten-actie als je 20 loten of meer verkoopt. Je kunt je ook opgeven voor verschillende win-acties van de Grote Clubactie. Wat je hiervoor moet doen kun je lezen op pagina Win-acties.

Het kan zijn dat verenigingen zelf een verkoopwedstrijd organiseren of een vergoeding ter beschikking stellen. Dit is voor iedere vereniging vrij om te bepalen.

Ja, iedereen, van elke leeftijd, mag loten verkopen.

Geef dit door aan de Grote Clubactie coördinator of aan je trainer/coach.

Voer jij zelf de loten in dan doe je het volgende:

Verkochte Superloten registreer je, net als verkochte loten via eenmalige machtiging, in ‘Mijn Grote Clubactie’ bij ‘Verkochte loten’. Kies voor de blauwe button ‘Superlot toevoegen’ en voer alle gegevens van de koper hier in (bekijk Superlot aankoopformulier voor alle gegevens).

 1. Kies je voor betaalmethode contant? Dan betaalt de koper van het Superlot € 150,- aan jullie vereniging (contant betalen of naar jullie overmaken) en stuurt de Grote Clubactie na het invoeren van het Superlot de 50 papieren loten naar de koper. Vervolgens incasseren wij bij jullie vereniging € 34,- (20% van de opbrengst en € 4,- verzendkosten van de papieren loten).
 2. Kies je voor betaalmethode eenmalige machtiging? Dan incasseert de Grote Clubactie € 150,- bij de koper van het Superlot. De koper ontvangt dan 50 lotnummers op zijn of haar bankafschrift. De Grote Clubactie keert per Superlot € 120,- (=80% van de opbrengst) uit aan de vereniging, minus € 0,12 incassokosten.

Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig en snel loten kunnen kopen. Jij als verkoper kan op 3 manieren je verkooplink opzoeken voor het online loten verkopen:

 1. Vraag de link op bij je vereniging.
  (voor de Grote Clubactie Coördinator: De link naar jullie clubpagina kun je vinden in ‘Mijn Grote Clubactie’ bij ‘Online verkoop’ onder ‘Stap 1’.)
 2. Je hebt een persoonlijke verkooplink, van jouw vereniging, in je e-mail ontvangen.
  (voor de Grote Clubactie Coördinator: E-mail naar leden kun je inplannen in de ‘Mijn Grote Clubactie’ bij ‘Online verkoop – persoonlijke verkooppagina’ onder ‘Stap 3’.)
 3. Je zoekt zelf de (de algemene of persoonlijke) verkooplink op
  (Voor de loten verkoper: Ben je in het bezit van een verkoopboekje met een persoonlijke QR-code? Scan deze code en je komt op jouw verkooppagina uit. De pagina kun je delen door op de Social media, e-mail en WhatsApp icoontje te klikken. Heb je geen persoonlijke QR-code op je verkoopboekje gekregen, dan scan je de algemene code, je kunt dan een algemene verkooplink delen.)

De verkooplink kun je delen via social media, e-mail, WhatsApp en andere online kanalen.

De Grote Clubactie eindigt in december, en je kunt loten verkopen tot 24 november. Maar je bepaalt natuurlijk zelf als je eerder wilt stoppen met het verkopen van loten. Het kan ook zijn dat je vereniging de actie eerder stopzet. Lever na afloop van het verkopen je materialen weer in bij je vereniging

Zoek ook op plaatsnaam en vul eventueel ook een deel van de clubnaam in. Is er dan nog geen resultaat? Vraag het na op jouw vereniging, de persoon die het organiseert kan de clubnaam aanpassen bij online verkoop.

Heb je hulp nodig, neem dan contact met ons op.

De verenigingsgegevens zijn opgehaald uit de gegevens die jullie vereniging heeft ingevuld in de Mijn Grote Clubactie-omgeving. Klopt het niet? Vraag het na op jouw vereniging, de persoon die het organiseert kan de clubnaam aanpassen bij online verkoop.

Heb je hulp nodig, neem dan contact met ons op.

De nieuwste smartphones hebben tegenwoordig de mogelijkheid om direct vanuit de camera-functie een QR-code te scannen. Als dit niet kan, download dan een App om de QR-code te scannen.

Nee, de QR-code dient alleen als link naar het webformulier om een lot te kopen. Zo kunnen kopers snel naar de website. De betaling van een lot gaat via een eenmalige machtiging en dus niet via internetbankieren.

Gebruikte verkoopboekjes moet je inleveren op je club. De vereniging dient, wettelijk bepaald, de boekjes één jaar te bewaren.
Ongebruikte verkoopboekjes mogen worden weggegooid en niet meer gebruikt worden.

Vanaf donderdag 9 december 2021, een dag na de trekking, is de trekkingsuitslag te vinden op de Prijzen en Uitslag pagina  en kunnen ze hun lot checken in de Lotchecker

Wist je dat als je 20 loten of meer verkoopt, je de 20-loten-actie hebt verdient? Met deze actie krijg je flinke korting op leuke dagjes uit en sportartikelen. Wil jij deze de 20-loten-actie ook ontvangen? Verkoop dan tijdens de Grote Clubactie 20 loten of meer voor jouw club!

Iemand heeft loten van jou gekocht tijdens de Grote Clubactie, maar per ongeluk de incasso gestorneerd. Hij of zij kunnen, zolang de Grote Clubactie loopt, dan opnieuw online loten kopen en zo alsnog jouw vereniging steunen!

Hoe doen ze dit? Verwijs ze naar de online verkooppagina, hier kan de koper aangegeven van welke vereniging (en eventueel van welke verkoper) ze loten willen kopen. Na bevestiging van de aankoop, ontvangen ze direct hun gekochte loten per mail. Makkelijk en snel!

Verkochte loten kunnen vanaf de start in september tot begin december worden afgeschreven van je rekening, afhankelijk van het moment waarop de vereniging jouw verkoopboekje heeft verwerkt.

Alle winnaars krijgen na het sluiten van de winactie een e-mail van ons. Meer informatie over de voorwaarden vind je bij de desbetreffende winactie waarvoor jij je hebt opgegeven. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Alle win-acties kunnen je vinden op pagina Win acties

Met het vernieuwde verkoopboekje, voorzien van QR-code, kun jij op een verantwoorde manier loten verkopen. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Bekijk de Tips & Tricks pagina

Dit kun je zien via je persoonlijke verkooppagina. Op je persoonlijke verkooppagina kun je ook inloggen in je eigen online omgeving. In deze online omgeving kun je jouw lotenmeter zien, badges verdienen, heb je toegang tot alle winacties en nog veel meer.

Op je persoonlijke verkooppagina kun je inloggen. In deze online omgeving kun je jouw lotenmeter zien, badges verdienen, heb je toegang tot alle winacties en nog veel meer. Heb je geen persoonlijke verkooppagina dan kun je zelf de stand bijhouden. Hiervoor kun je de lotenmeter gebruiken op de achterkant van het verkoopboekje.