Basketbalvereniging Alphia Tigers
Alphen aan den Rijn

Erik Vervaet
Coördinator Grote Clubactie

Online + Verkoopboekjes + Superloten
Opbrengst 2020 € 2.736,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Basketbalvereniging Alphia Tigers realiseerde in 2021 een opbrengst van € 2.374,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Voor iedere nieuwe coördinator van de Grote Clubactie bij een vereniging is het altijd maar weer afwachten hoe die verantwoordelijke klus zal uitpakken. Scoren we met de opbrengst van de lotenverkopen hoger dan het jaar ervoor, of juist niet?

Leuke bezigheid

Erik Vervaet, vrijwilliger bij basketbalvereniging Alphia Tigers uit Alphen aan den Rijn stond er zo voor in het najaar van 2020. ‘Onze nieuwe voorzitter wilde wel graag meedoen aan de Grote Clubactie. En omdat ik iets bij de vereniging wou gaan doen, leek me dit wel een leuke bezigheid om op te pakken. We hadden ongeveer € 1.500,- nodig voor nieuwe trainingsballen. Dat was het doel bij het begin van de lotenverkoop’, zegt Vervaet terugkijkend.

Geld nodig voor onderhoud en materiaal

BV Alphia Tigers is een gezellige regionale club, die zich wil meten met clubs op het hoogste regionale niveau. Net als veel verenigingen in ons land is ook BV Alphia Tigers steeds op zoek naar extra inkomsten, voor het noodzakelijke onderhoud van de accommodaties en het spelmateriaal. Bij de coördinatie van de Grote Clubactie kreeg ‘nieuweling’ Vervaet de hulp van ‘twee gedreven dames’. ‘Die waren haast nog fanatieker dan ik’, lacht hij. ’Het is dat ik als coördinator op de site sta, maar het is zeker niet zo dat ik het alleen heb gedaan. Samen met Lottie Kuijt en Natascha Visser hebben wij deze klus geklaard.’

basketbalvereniging Alphia Tigers

 ‘Met die QR-codes op de verkoopboekjes werd de drempel om te verkopen voor de jeugd heel laag.’

Gebruiksgemak QR-codes

De coördinator is bijzonder enthousiast over het gebruiksgemak van de QR-codes bij de verkoop van de loten. ‘Complimenten voor de degenen die dat hebben uitgedacht. Het werkt super.’ Het doel van € 1.500,- voor nieuwe ballen is door BV Alphia Tigers ruimschoots gehaald, onder andere doordat Vervaet en de zijnen de nieuwe digitale technieken hebben ontdekt en op diverse manieren hebben ingezet. ‘Met die QR-codes op de verkoopboekjes werd de drempel om te verkopen voor de jeugd heel laag.’

Meeste opbrengst uit Superloten

Hoewel dat dus uitstekend liep, heeft BV Alphia Tigers tijdens de editie 2020 van de Grote Clubactie nog steeds net als anders de grootste opbrengst gehaald uit de verkoop van Superloten. Vervaet: ‘Onze sponsoren hebben ons daarmee ontzettend goed ondersteund. Al in de eerste weken gingen er 8 Superloten van € 150,- over de toonbank.’ Leden van BV Alphia Tigers leverden ze persoonlijk af bij de sponsoren in Alphen aan de Rijn en omgeving. Telkens goed voor € 120,- direct in de kas van de club: in totaal dus al € 960,-. Als tegenprestatie komen de logo’s van deze bedrijven op de website van de plaatselijke basketbalvereniging.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?