Het eerste lot van de Grote Clubactie is uitgereikt!

Twee jeugdleden van Gymnastiekvereniging Dynamo-Roosendaal belden deze week aan bij een huis in Roosendaal. Daar deed een speciaal iemand de deur open, namelijk de zoon van één van de oprichters van de Grote Clubactie. De twee meiden mochten hem tijdens dit bijzondere jubileumjaar, het symbolische eerste lot overhandigen.

Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek maatschappelijk gezien nog steeds zo krachtig voortleeft: “Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veilig stellen”, dát hadden Pierre en Gerrit  voor ogen. “Daarom gaat van elk verkocht lot 80% direct naar de clubkas. De Grote Clubactie keert al 50 jaar het hoogste percentage uit aan clubs. Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van Corona en het gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar. Dat hun idee vijftig jaar later nog steeds zoveel impact heeft, ook op nationaal niveau, maakt ons als familie supertrots.”

Met de overhandiging van dit symbolische lot, luiden we de start op zaterdag 24 september alvast in en gaan we er vanuit dat er nog velen loten zullen volgen!

Eerste lot 2022 Clubactie