V.V. Eemboys
Baarn

Sylvia Blok
Coördinator Grote Clubactie

Papieren loten
Opbrengst 2020 € 909,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

V.V. Eemboys realiseerde in 2021 een opbrengst van € 600,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

V.V. Eemboys staat bekend als dé familieclub van Baarn. Een kleinschalige voetbalvereniging waar men voor elkaar klaar staat en ieder lid zich gezien voelt. Sinds de herstart van het jeugdvoetbal vier jaar geleden deed de vereniging afgelopen jaar weer voor het eerst mee, vertelt Sylvia Blok, clubcoördinator bij V.V. Eemboys.

Zonder doel begonnen

Het was voor de voetbalvereniging uit Baarn lang geleden dat ze meededen aan de Grote Clubactie, dus er was geen streefbedrag of doel opgesteld. “We hebben er daarom voor gekozen om gewoon te kijken hoe het zou gaan”, vertelt Sylvia. Volgens Sylvia zorgt het er ook voor dat je niet tegen teleurstellingen aan loopt. Het heeft zeker goed uitgepakt, want het opgehaalde bedrag overtrof alle verwachtingen.

 “Het aanwezige publiek trok de jeugdspelers naar de club en daardoor konden zij gelijk een slag slaan door iedereen te voorzien van loten.”

Vooraf informeren

Volgens Sylvia werkt het goed als je vooraf aan de actie de ouders en verzorgers een berichtje stuurt dat de vereniging mee doet aan de Grote Clubactie. Hierdoor zijn alle leden vooraf al op de hoogte. “Dat hebben we één of twee keer herhaald om vervolgens, voorafgaand aan wat wedstrijden van de senioren, de loten uit te delen. Het aanwezige publiek trok de jeugdspelers naar de club en daardoor konden zij gelijk hun slag slaan door iedereen te voorzien van loten”, vertelt Sylvia.

Wat te doen met je clubactie Poen?

Belonen van leden is belangrijk

Ondanks dat V.V. Eemboys maar zo’n 45 jeugdleden heeft, waren er toch veel gemotiveerde kinderen die loten wilden verkopen voor hun club. Het extra motiveren van de leden was ook niet nodig volgens Sylvia: “Je verwacht ook een stukje eigenaarschap bij kinderen en ouders om op die manier de club, waar zij onderdeel van uitmaken, te kunnen ondersteunen.” Aan het einde van de actie zijn de lotenverkopers in het zonnetje gezet en hebben ze een certificaat en een zak snoep gekregen.

 “Zorg ervoor dat de jeugdleden (en ouders) binnen de vereniging zich gezien voelen. Dan zijn ze zeker bereid om wat terug te doen.”

Tip

Het belangrijkste wat Sylvia kan meegeven aan andere verenigingen is: “Zorg ervoor dat de jeugdleden (en ouders) binnen de vereniging zich gezien voelen. Dan zijn ze zeker bereid om wat terug te doen.”

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?