Korting op tennislessen dankzij de jaarlijkse opbrengst

Tennisclub Marken doet al bijna 20 jaar mee met de Grote Clubactie

T.C. Marken
Marken

Esther Springer
Jeugdcommissielid

Verkoopboekjes + online
Opbrengst 2019 € 1.800,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Tennisclub Marken realiseerde in 2021 een opbrengst van € 977,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Tennisclub Marken doet al bijna 20 jaar mee met de Grote Clubactie. Er is dan ook nooit twijfel of er wel of niet wordt mee gedaan. De opbrengst van de Grote Clubactie gebruikt de tennisvereniging elk jaar om het jeugdfonds mee aan te vullen.

Jeugdfonds

Met de opbrengst kan TC Marken korting geven aan jeugdleden op tennislessen. “Momenteel kunnen we 25% korting geven op tennislessen voor de jeugd”, vertelt Esther Springer, jeugdcommissielid bij TC Marken. Volgens Esther helpt het ook om de jeugdleden te motiveren om de lessen te blijven volgen. Daarnaast worden er vanuit het jeugdfonds leuke activiteiten en feestjes voor de jeugd georganiseerd, zoals een Halloween party of Sinterklaasfeest.

Succesvolle aanpak

Alle leden én ouders worden voor de start van de actie geïnformeerd dat de Grote Clubactie er weer aankomt. De senioren leden en ouders ontvangen een e-mail en de jongere leden ontvangen de informatie via WhatsApp. Daarnaast wordt de actie gepromoot via de website, de Facebookpagina én op de club worden posters van de Grote Clubactie gehangen. Esther: “We vertellen altijd het doel van de verkoop: hoe meer opbrengst, hoe hoger de korting die we kunnen geven”.

Enthousiaste vrijwilligers

“We moeten het met veel minder leden doen dan in het verleden”, vertelt Esther. Ooit waren er bijna 300 leden inmiddels zijn dit er 120, het is voor de vereniging niet makkelijk om haar leden te behouden, maar dat doet niet af aan het enthousiasme en de inzet binnen de club. Om de twee jaar worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet, met een leuke ‘medewerkersdag’: een gezellig teamuitje inclusief afsluitend feest! Hiermee worden de vrijwilligers extra gemotiveerd om zich in te zetten voor hun vereniging. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers én de jeugdleden werden er meer loten verkocht dan het doel van 500 loten, de opbrengst bedroeg ruim € 1.800,-!

TC Marken winnaar verkopen Lotte

Verantwoord loten verkopen

De jeugdcommissie verdeelt de wijken en straten onder de jeugdleden tot en met 12 jaar. Daarnaast worden de leden gemotiveerd om de loten in het verkoopboekje aan familie, vrienden en bekenden te verkopen. Het afgelopen jaar heeft de vereniging voor het eerst Superloten verkocht en met succes! Er werden 4 Superloten verkocht, deze zijn goed voor direct 200 loten!

Voorheen werden er nog papieren loten verkocht door de vereniging, maar vanwege het coronavirus heeft TC Marken vooral gebruik gemaakt van de verkoopboekjes en de online verkoop.

Tip: Om de jeugdleden extra te motiveren zoveel mogelijk loten te verkopen organiseert TC Marken een winactie. Het jeugdlid dat de meeste loten verkoopt ontvangt een cadeaubon van een lokale sportzaak. Lotte was dit jaar de winnaar!

Ben je nieuwsgierig naar wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?