Tennisvereniging uit Baarn pakt het groots aan

Twee jaar geleden startte de vereniging met het behalen van een groot doel

Lees hieronder hoe Tennisvereniging De Geeren in 2019 de Grote Clubactie organiseerde.

Al meer dan 5 jaar doet de Baarnse tennisvereniging De Geeren mee met de Grote Clubactie. De tennisvereniging stelt elk jaar een doel, maar twee jaar geleden besloten ze voor een veel groter doel te gaan dan voorgaande jaren: een minitennisbaan voor de jeugd. “Aangezien het een groot bedrag betreft spaar je dit niet in één jaar bij elkaar”, vertel Saskia Pleiter, clubcoördinator van de Grote Clubactie. Om deze reden doet De Geeren komend jaar wéér mee om dit doel te bereiken.

Zoveel mogelijk promotie
De tennisvereniging doet er alles aan om zoveel mogelijk leden te motiveren om loten te verkopen. Ze maken daarom ook gebruik van alle mogelijke kanalen, vertelt Saskia. Er wordt een e-mail verstuurd naar alle leden en er worden flyers uitgereikt tijdens de tennislessen van de jeugd. Daarnaast is de vereniging erg actief op social media, daarbij maken ze ook gebruik van de promotievideo van de Grote Clubactie via YouTube. Er heeft zelfs een interview met de lokale krant plaatsgevonden!

Verkoopboekjes én Superloten
Voor de jeugdleden koos btv De Geeren verkoopboekjes als verkoopmethode, met als doel om deze vol en ingevuld terug te ontvangen. Eén vol boekje betekent dat er minstens 20 loten zijn verkocht! Saskia: “Vooral de jonge jeugdleden weten niet hoe snel ze de boekjes vol moeten krijgen”. Niet alleen de verkoopboekjes bleken een succes, maar ook de Superloten. Lokale ondernemers en sponsoren zijn door mede-clubcoördinator van de Grote Clubactie Annet Koppen, benaderd om de vereniging te steunen door middel van een Superlot, in ruil voor gratis reclame op social media met één van de jeugdleden vertelt Saskia. Mede dankzij de verkoop van Superloten is het streefbedrag van € 4.000 ruimschoots overtroffen.

Waardebon als beloning
Leden motiveren is bij de tennisvereniging geen probleem. Als beloning krijgen alle lotenverkopers vanuit de vereniging, afhankelijk van hoeveel loten zij verkopen, een waardebon. Hoe meer verkochte loten, hoe hoger de waarde van de bon. Volgens Saskia werkt dit super, want het motiveert de jeugdleden nóg meer om volop loten te verkopen. Daarnaast heeft Annet al twee jaar op rij een extra beloning geregeld voor de jeugdleden. Zij mogen namelijk één uur gratis gebruikmaken van het Jumpsquare centrum, waar de leden kunnen jumpen in een groot trampolinepark.

Tip!
Volgens Saskia is het belangrijk om niet alleen tijd te steken in de verkoop van reguliere loten, maar ook in die van Superloten. Deze verkoopmethode levert veel geld op, voor een relatief lage inspanning. Daarnaast is het delen van de aankoop van een Superlot via social media ook echt een aanrader volgens Saskia, want je kunt op deze manier ook iets terugdoen voor het bedrijf dat het Superlot heeft gekocht.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?