BC De Zeemeeuwen best verkopende badmintonclub

Opbrengst bijna verdubbeld ten opzichte van jaar ervoor

Badmintonclub De Zeemeeuwen realiseerde in 2021 een opbrengst van € 2.641,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Voor Badmintonclub De Zeemeeuwen uit ’s-Gravenzande is de Grote Clubactie al meer dan 10 jaar zeer waardevol. Met name 2019 was een bijzonder succesvol jaar: de badmintonvereniging ging ruim over hun streefdoel heen. Waar 3 jaar geleden bijna 600 loten werden verkocht, stond de teller een jaar later op bijna 1.000 verkochte loten. Dit leverde hen een opbrengst van ruim € 2.300,- op. BC De Zeemeeuwen werd hiermee landelijk de best verkopende badmintonvereniging! “Super leuk en goed nieuws!”, aldus Saskia Kobes, lid van de jeugdcommissie en bestuurslid van de vereniging.

Succesvolle actie
Tijdens de Grote Clubactie 2019 gingen er ongeveer 50 jeugdleden van BC De Zeemeeuwen op pad om loten te verkopen via het verkoopboekje. Ook een aantal senioren leden deden hun best het lotenaantal van de club te verhogen. Samen lukte het hen om bijna 1.000 loten te verkopen, waaronder 2 Superloten (gelijk aan 50 loten per stuk). Saskia: “Het doel van de Clubactie is het financieren van de jeugdactiviteiten die voor hun geregeld worden door de jeugdcommissie.” Met de mooie opbrengst kan de club ook dit jaar weer veel leuke activiteiten ondernemen.

Gloednieuw badmintonracket
Volgens Saskia is het voor een geslaagde actie van belang dat je je leden motiveert en gezellige activiteiten organiseert binnen de club. Bij BC De Zeemeeuwen wordt de jeugd mede gemotiveerd door mooie prijzen. Saskia: “De persoon die de meeste loten verkoopt, krijgt een nieuw badmintonracket en de tien best verkopende leden mogen mee naar Jump XL.” Verder leeft de Grote Clubactie bij de badmintonvereniging, doordat tijdens de actie wekelijks de stand kenbaar wordt gemaakt, er een grote poster in de sporthal hangt en er aandacht aan wordt besteed op social media en de website.

Succesverhaal Badmintonclub De Zeemeeuwen

Samenwerken
Saskia: “Als vereniging zijn wij erg trots op ons behaalde resultaat en wij willen onze leden dan ook bedanken hiervoor.” Bij de vereniging zetten veel vrijwilligers zich in voor de club door onder andere leuke trainingen te verzorgen en gave activiteiten te organiseren. ”Door met elkaar hard te werken hebben we een mooie, warme en vooral gezellige vereniging.”, vertelt Saskia.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?