Handbalvereniging PSV haalt meer dan € 1.800,- op

Jong en oud zetten zich in

PSV Handbal realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.940,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Voor PSV Handbal uit Eindhoven is de Grote Clubactie een mooie manier om geld in te zamelen. Zowel jeugd- als seniorenleden gaan hier bij de handbalvereniging jaarlijks mee aan de slag. Clubcoördinator Leanne Scheepers ging zelf als kind al langs de deuren om loten te verkopen voor haar club. De handbalvereniging uit Eindhoven doet al heel wat jaren mee. Twee jaar terug werd hun doel van € 1.200,- ruim overtroffen! Het lukte PSV Handbal toen om de clubkas met ruim € 1.800,- te spekken.

Aandacht voor promotie
PSV Handbal heeft veel aandacht besteed aan de promotie. “We promoten de Grote Clubactie allereerst op de club, door alle jeugdleden loten te laten verkopen. Dit doen we enerzijds mondeling, anderzijds hangen we de posters uit de promotiekit op in de kantine.” vertelt Leanne. Daarnaast wordt de Grote Clubactie met enige regelmaat onder de aandacht gebracht op de website en socialmediakanalen van de vereniging.

Verkoopmethodes voor jong en oud
Leanne: “Sinds een aantal jaren maken we alleen nog gebruik van de online verkoop en lotenverkoop via het verkoopboekje met automatische incasso”. Volgens de clubcoördinator is het gebruik van een automatische incasso erg handig voor hun 100 jeugdleden, omdat de kinderen dan niet met los geld over straat hoeven. Ook de seniorenleden zetten zich in voor hun vereniging tijdens de Grote Clubactie. Dan wel niet met het verkoopboekje langs de deur, maar via een verkooplink die gemakkelijk te versturen is via WhatsApp en social media. Volgens Leanne is het gebruik van de online verkoop erg praktisch: “Online kun je makkelijk gegevens achterlaten en er is geen contant geld nodig”.

Succesverhaal PSV Handbal

Slagroomtaart als motivatie
Een van de redenen waarom de Grote Clubactie wellicht zo geslaagd was voor de vereniging, is volgens Leanne hun ludieke en originele manieren om leden te motiveren. Leanne: “Trainers hadden een prijs uitgeloofd voor de bestverkopende speler. Denk hierbij aan taart eten met z’n allen, een keer training geven óf het gooien van slagroomtaart in het gezicht van de trainer.” Een mooie afsluiting van de Grote Clubactie bij PSV Handbal, die zichzelf omschrijft als een warme, gezellige en sportieve vereniging.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?