Algemene Korfbal Vereniging Exakwa zamelt ruim € 5.600,- in

“Samen met de coaches en ouders weten we de kinderen ieder jaar weer te stimuleren.”

Exakwa realiseerde in 2021 een opbrengst van € 4.309,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

De jeugdleden van D1 van de Algemene Korfbal Vereniging Exakwa droegen in 2018 met recht de titel ‘Grote Clubhelden van Lelystad’. Samen verkochten ze 348 loten in het kader van de Grote Clubactie. “En zo zetten we weer een stapje vooruit op weg naar een nieuw kunstgrasveld”, zegt een trotse Ton Mul, die al enkele jaren op rij samen met echtgenote Brenda voor de vereniging de lotenactie organiseert.

Mooie opbrengst
De opbrengst van de verkoop van de loten voor de Grote Clubactie is bij Exakwa in 2018 opnieuw hoger dan die van het jaar daarvoor. Een dikke 2.400 stuks zijn door voornamelijk jeugdleden aan de man en vrouw gebracht, vertelt een opgetogen Mul. “Weer bijna 6.000 euro voor de club.” Hij en zijn vrouw mochten zaterdag 15 december 2018 dan ook tal van prijzen uitreiken aan alle kinderen die meer dan 35 loten verkochten. “We hebben clubshirts met eigen naam, broeken, sweatshirts en andere leuke spullen die ze graag hebben. Voor de D1 hebben we een speciale teamprijs.”

Groeiende vereniging
Ton en Brenda klaren de klus voor Exakwa , de enige korfbalclub in Lelystad, nu alweer een aantal jaren. “Het blijft leuk, al die kinderen begeleiden. En ieder jaar doen ze weer graag mee. In 2018 waren 90 jeugdleden op pad, op het totaal van de 300 leden die onze vereniging rijk is. Het brengt voor ons op een mooie en sympathieke manier geld in het laatje. We hebben dan ook een redelijk groot bedrag nodig, want we willen vier kunstgrasvelden laten aanleggen en daarvoor moeten we als club zelf sparen. De gemeente wil wel bijleggen, maar gaat niet alles betalen.”

Succesverhaal KV Exakwa

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?