Recordverkoop voor Budovereniging De Hechte Band

Vooraf gestelde doelen zijn nu realiteit

De Hechte Band realiseerde in 2021 een opbrengst van € 7.652,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Voor Budovereniging De Hechte Band uit Mierlo is het geen vraag of ze jaarlijks meedoen met de Grote Clubactie. Zij nemen traditiegetrouw deel. Afgelopen jaar was niet zomaar een jaar: de club heeft een nieuw persoonlijk record bereikt! Bijna 3.000 loten werden verkocht en daarmee is er een bedrag van € 7.000,- opgehaald door de club. Wat is het geheim achter het nieuwe record van Budovereniging De Hechte Band?

Meer Superloten verkocht
Volgens clubcoördinator Lianne Sanders zat de extra winst hem in 2019 vooral in de gestegen verkoop van Superloten. “Wij prijzen ons met enkele enthousiaste ouders met een eigen bedrijf, die door de koop van een Superlot hun waardering voor de club willen uitspreken”. De succesvolle verkoop van Superloten plaatste Lianne telkens op hun website en socialmediakanalen: “Dit zorgt voor een wow-effect”.

De opbrengst is mooi besteed
Voor de budovereniging met circa 670 leden is de Grote Clubactie van groot belang. Lianne: “Zonder deze inkomsten is het een stuk lastiger om extra dingen te kunnen kopen”. Tijdens de Grote Clubactie van 2019 had De Hechte Band een duidelijk doel voor ogen. Van de opbrengst wilde de vereniging graag een grote, nieuwe judomat en een werppop aanschaffen en dat is inmiddels gelukt. Het was voor DHB even spannend of ze hun streefdoel van 2.500 loten ging halen, maar uiteindelijk gingen zij hier overheen.

Meer geld voor je vechtsportvereniging

Goede start
Tijdens de start van de Grote Clubactie is de budovereniging ook afgelopen jaar weer enkele uurtjes met een groepje op pad geweest om loten te verkopen. De gezamenlijke groepsverkoop werd afgesloten in de dojo met frietjes. In de periode daarna zijn de leden van De Hechte Band zelf nog actief aan de slag gegaan om de opbrengst te verhogen. De budovereniging combineerde verschillende verkoopmethodes. Zowel papieren loten, loten via het verkoopboekje, als Superloten werden verkocht.

Succes
Wat volgens de clubcoördinator het geheim achter een geslaagde Grote Clubactie is, is vooral positief in de actie staan en laten zien dat je erin gelooft dat je samen meer kunt bereiken. Lianne: “Het is belangrijk dat je het succes samen viert en zichtbaar maakt wat je bereikt hebt”. Om het succes te vieren, worden bij Budovereniging De Hechte Band de beste drie verkopers beloond met een mooie prijs. Daarnaast wordt er voor verkopers die 20 loten of meer hebben verkocht een ‘lotenverkopersuitstapje’ georganiseerd en ontvangen verkopers met 8-19 loten een waardebon, die te besteden is aan clubartikelen.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?