Een geliefde mascotte

Wat te doen met je Clubactie poen?

De afgelopen tijd zijn we bij diverse verenigingen op bezoek geweest om te kijken wat zij hebben gedaan met de opbrengst van de Grote Clubactie. Er zijn veel verschillende clubs aan bod gekomen met opbrengsten van een paar honderd euro tot in de duizenden euro’s.

In ons 4e item zijn we op bezoek gegaan bij Hockeyclub Ypenburg in Den Haag. De hockeyvereniging doet al jaren mee aan de Grote Clubactie en behalen elk jaar een hogere opbrengst dan het jaar ervoor!

Elk jaar een nieuw doel

De vereniging heeft een aantal jaar geleden een Grote Clubactie commissie opgesteld, bestaande uit drie gemotiveerde vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de actie op rolletjes verloopt. Ze besteden de opbrengst van de Grote Clubactie elk jaar aan een leuk doel waar de jeugdleden ook inspraak in hebben.

Dit jaar heeft de hockeyclub een recordbedrag opgehaald van ruim € 7.000,- mede dankzij de goede inzet van alle (jeugd)leden! Na de aanschaf van onder andere mobiele tribunes, geluidsboxen, goaltjes en andere trainingsmaterialen is er dit jaar voor gekozen om een mascottepak aan te schaffen van de opbrengst. Benieuwd naar de mascotte en het verhaal van de club? Bekijk dan nu de video!