Tennisvereniging Wettenseind
Nuenen

Dennis Ringeling
Coördinator Grote Clubactie

Online + Superloten
Opbrengst 2020 € 2.187,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Tennisvereniging Wettenseind realiseerde in 2021 een opbrengst van € 813,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Tennisvereniging Wettenseind uit Nuenen deed in 2020 voor het eerst mee met de Grote Clubactie. En met succes! Het streefbedrag van € 1.500,- werd ruimschoots overtroffen. Het geheim? Veel online promotie maken en samenwerken.

Nieuwe trampoline

De tennisvereniging heeft van de opbrengst een trampoline aangeschaft voor de jeugdleden, zodat ze na de training of wedstrijd nog even kunnen springen. “Het is ook voor de ouders, die een balletje willen slaan, fijn dat de kinderen iets leuks voor zichzelf kunnen doen”, vertelt Dennis Ringeling, clubcoördinator bij TV Wettenseind.

 ‘We hebben een voorbeeldfilmpje gemaakt voor ouders om te laten zien hoe zij een verkoopfilmpje kunnen maken om via WhatsApp te sturen.’

Veel bereik via WhatsApp

“We hebben een voorbeeldfilmpje gemaakt voor ouders om te laten zien hoe zij een verkoopfilmpje kunnen maken om via WhatsApp te sturen”, vertelt Dennis. De persoonlijke video’s in combinatie met de verkooplink zorgden voor een forse stijging in de lotenverkoop. Voor de jeugdleden was er ook een extra stimulans. Zij kregen van ieder verkocht lot een klein zakcentje. Ook is de Clubactie, samen met de verkooplink, veel gedeeld op social media en voorbijgekomen in de nieuwsbrief van de vereniging.

Veel Superloten

Naast de inzet van de online verkoop heeft de tennisvereniging ook Superloten ingezet. Veel bedrijven (van ouders van leden) zijn benaderd om, met de aankoop van een Superlot t.w.v. € 150,-, de vereniging te steunen. Door de verkoop van 8 Superloten, wat gelijk staat aan 400 reguliere loten, kwam de aanschaf van de trampoline dichtbij!

 ‘Doe mee! Wij hadden eigenlijk ook eerder mee moeten doen.’

Tip voor nieuwe verenigingen

Dennis: “Doe mee! Wij hadden eigenlijk ook eerder mee moeten doen. Vaak moet iemand er even voor gaan zitten om alles uit te zoeken en het voortouw te nemen. Als je het eenmaal weet en je hebt je promotie klaar dan is het aan de verkopers om hun best te doen. Als club hoef je dan alleen de leden te blijven stimuleren en de actie aan te jagen.”

Extra inkomsten voor jouw vereniging

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?