Familieclub Delta Sport behaalt recordverkoop

Gymnastiekvereniging uit Zierikzee verkoopt bijna 2.000 loten

GV Delta Sport realiseerde in 2021 een opbrengst van € 2.505,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

GV Delta Sport is vijf jaar geleden met 150 leden naar een nieuwe turnhal van ruim 1.000 m2 verhuisd. “Inmiddels zijn wij gegroeid naar 600 leden. Wij zijn een echte familieclub met leden tussen de 1 en 70 jaar”, zegt clubcoördinator Kees Verkerke. De vereniging heeft veel recreantenteams, maar ook een aantal selectieteams, die meedoen aan landelijke KNGU-wedstrijden van turnen en acrogym.

Doel bereikt
Er was vooraf een streefgetal bepaald: het verkopen van ongeveer 1.800 tot 2.000 loten. Door de inzet van promotiemiddelen én gemotiveerde leden werden er 1.857 loten verkocht, goed voor een opbrengst van maar liefst € 4.456,-! Delta Sport verkoopt zowel loten via het verkoopboekje als Superloten. De opbrengst gaat naar nieuwe materialen.

Organisatie
Bij Delta Sport wordt veel aandacht besteed aan het promoten van de Grote Clubactie. Kees: “Wij hebben wekelijks een uitgebreide, digitale nieuwsbrief voor onze leden en belangstellenden.” Deze nieuwsbrief met een groot bereik bevat alle informatie rondom de Grote Clubactie, zoals de stand van de lotenmeter. Daarnaast vertrouwt de vereniging ook op de inzet van de trainers om het verkopen van loten nog meer te promoten. De tip van Kees: “Stel een groep mensen aan binnen je club om de actie te regelen. Zo kun je écht geld verdienen.”

Meer geld voor je acrovereniging

Concurrentie
Delta Sport is niet de enige vereniging die in Schouwen-Duiveland meedoet aan de Grote Clubactie. De dunbevolkte omgeving zorgt ervoor dat de leden extra hun best moeten doen om de loten te verkopen. Daarom heeft Delta Sport een beloningssysteem opgesteld om de leden te motiveren. “De beste verkopers krijgen een geldprijs en degenen die veel loten verkopen krijgen kortingsbonnen”, vertelt Kees.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?