Superloten zorgen voor hoge opbrengst bij de Hofruiters

Doel ruimschoots overtroffen

De Hofruiters realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.118,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Na een aantal jaren zonder de Grote Clubactie deed Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Hofruiters uit Heteren afgelopen jaar weer mee. Dit bleek een groot succes. De wensen waren vooraf bescheiden volgens clubcoördinator Barbara van Brakel: “We hadden niet verwacht dat wij zo’n groot bedrag zouden ophalen.”

Superloten
“We hebben de 100 gratis boekjes uitgedeeld en we hebben ook actief ingezet op de verkoop van Superloten via onze vrijwilligers”, zegt Barbara. Dat was een goede zet, want de de Hofruiters hebben maar liefst 10 Superloten verkocht. Amber en Marinka, de “superverkopers” van de vereniging, verkochten samen 8 Superloten! Elk Superlot levert de vereniging € 120,- op. Dankzij de opbrengst van deze Superloten én de verkoopboekjes werd het streefbedrag van € 1.800,- ruimschoots overtroffen.

Extra materialen
Met de inkomsten van de Grote Clubactie wilden de Hofruiters een grote bal voor het paardenvoetbal of een nieuwe balk aanschaffen. Barbara: “Daar zijn we al heel blij mee.” Maar dankzij de opbrengst van maar liefst € 2.671,- kan de rijvereniging naast deze doelen ook extra investeren in onder andere ICT. De gemotiveerde leden hebben ervoor gezorgd dat dat waargemaakt kan worden.

Meer geld voor je vereniging

Onderlinge competitie
De Hofruiters hebben voor de promotie van de Grote Clubactie veel gebruik gemaakt van Facebook en Instagram. Via deze kanalen hebben ze de leden en anderen op de hoogte gehouden van bijvoorbeeld de tussenstand. Ook probeerden ze de onderlinge competitie aan te wakkeren vertelt Barbara: “We hadden prijzen voor de beste verkopers. De leden konden kans maken op een privéles, clubkleding of een taart voor de hele lesgroep.” Genoeg redenen om zoveel mogelijk loten te verkopen dus!

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?