Gemotiveerde leden en trainers zorgen voor recordopbrengst

Zwem- en polovereniging Het Ravijn

Zwem- en polovereniging Het Ravijn realiseerde in 2021 een opbrengst van € 7.263,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Het is een ‘best jaar’, zegt André van Olst, coördinator van de lotenverkoop voor de Grote Clubactie bij Zwem- en polovereniging Het Ravijn in Nijverdal. “Super. En we kunnen het geld goed gebruiken.” André heeft het over de € 6.100,- die zijn vereniging in 2018 kreeg bijgeschreven, omdat de clubteams zo goed verkocht hebben. “Ruim € 700,- meer dan vorig jaar!” Waar het geld aan besteed gaat worden, moet het bestuur nog besluiten. “Maar dat we het aan de zwemmers, de poloërs en de synchroon zwemmers zelf uitgeven, dat lijkt me wel logisch.”

Pannenkoeken voor de zwemmers
Ook het jaar daarvoor was de opbrengst voor de club met 450 leden een welkome aanvulling op het budget. Er waren nieuwe doeltjes nodig en netten. “We zoeken elk jaar weer naar nieuwe manieren om de lotenverkoop door de jeugdleden te stimuleren”, legt de coördinator uit. “Ook onze trainers zijn goed gemotiveerd om hun teams loten te laten verkopen. De jeugd krijgt kleine presentjes als ze het goed hebben gedaan.” En dit jaar wordt het feest nog eens extra opgeluisterd, zegt André. “Ze krijgen naast de presentjes een traktatie: we gaan pannenkoeken eten.” En dan lachend: “Die calorietjes mogen ze er dan later weer aftrainen!”

Succesverhaal Zwem- en polovereniging Het Ravijn

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?