Judo Goes realiseerde in 2021 een opbrengst van € 5.546,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Alles wat de jeugdleden van Judo Goes verdienen met de Grote Clubactie vloeit naar de jeugd zelf terug, vertelt coördinator lotenverkoop Serge Laroes trots. Samen met zijn echtgenote zit Serge heel wat avonden ‘lotjes in te tikken’. Dat is niet overdreven gesteld, want de jonge judoka’s verkopen dik 3.300 loten, goed voor € 8.000,- voor de club. “Sommige leden nemen zelfs meerdere boekjes met loten mee.”

Goede voorbereiding is het halve werk
De judoclub met bijna 400 leden heeft afdelingen in Goes, Middelburg, Vlissingen en ’s-Heerenhoek. Serge bereidt de verkoop goed voor. “Alles ligt klaar op de dag dat de verkoop mag beginnen. Geen dag te vroeg, want dat vinden we niet netjes. In de boekjes zit een vel met instructies voor de verkopers. Waar ze op moeten letten en alle spelregels die we hebben bedacht.”

Hele families kopen Superloten
Naast de losse lootjes-verkoop, mikt de judoclub ook bewust op Superloten. “Die worden soms door hele families gekocht. Dat schiet direct lekker op: met 15 verkochte Superloten ben je meteen over de 700 loten heen.”

Judo Goes-dag
Met dik 3.300 verkochte loten heeft Judo Goes jaarlijks een aardig bedrag te besteden. Serge: “Het totaalbedrag komt geheel ten goede aan de jongeren. We steken het niet in docenten, zaalhuur of nieuwe materialen”, legt de coördinator van de lotenverkoop uit. “De Judo Goes-dag betalen we van de opbrengst. Dat is een hele dag vol clinics onder leiding van een topjudoka. Na afloop gaan we met z’n allen lekker eten en we huren het zwembad af. Allemaal op kosten van de vereniging.”

Zomerkamp voor de jeugd
En als tweede surprise voor de jeugd volgt later in het jaar het zomerkamp. Samen een weekeinde naar Renesse, vlak bij zee. “Dat valt altijd in de periode dat BLØF zijn Concert at Sea organiseert. Kunnen we op afstand in Renesse van genieten”, lacht Serge die zelf muziek maakt terwijl zijn kinderen aan judo doen.

Lotenverkoop leidt tot meer leden
Judo Goes is enthousiast over de Grote Clubactie juist omdat de vereniging heeft besloten dat ‘we niet meedoen om de clubkas te spekken’. “Daarom neem ik ook graag de organisatie op me. Omdat alles uit de Grote Clubactie zichtbaar terugvloeit naar de kinderen. Daarin zit volgens mij ook de winst voor onze vereniging. De kinderen vinden het leuk om de loten te verkopen, want ze weten dat ze daarmee een leuke dag krijgen, met frietjes en ijsjes of een zomerkamp.” Serge: “Daarover praten de mensen in Zeeland en daardoor worden weer meer kinderen lid van Judo Goes”.

Budovereniging Judo haalt extra geld op met Grote Clubactie

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?