Ruitervereniging Rozenburg
Rozenburg

Daniëlle Brouwers
Clubcoördinator

Online + Verkoopboekjes + Superloten + Papieren loten
Opbrengst 2020 € 16.746,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Ruitervereniging Rozenburg realiseerde in 2021 een opbrengst van € 12.240,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Ruitervereniging Rozenburg is een hardwerkende en gezellige vereniging die al bijna 10 jaar mee doet met de Grote Clubactie. De laatste jaren behoort de vereniging tot een van de best verkopende hippische verenigingen van de Grote Clubactie.

80 leden halen meer dan € 13.000,- op

‘Dat de vereniging al zolang mee doet, is omdat de opbrengst van de Grote Clubactie de grootste inkomstenbron is waarmee ze elk jaar weer leuke extra dingen kunnen doen,’ vertelt Daniëlle Brouwers, clubcoördinator bij de ruitervereniging. Van de ruim 150 leden zetten ongeveer 80 leden zich in als lotenverkoper voor hun vereniging. Elk jaar wordt er een streefbedrag van € 10.000,- opgesteld. Dit bedrag wordt altijd ruimschoots overtroffen! Het doel van afgelopen jaar was om 2 nieuwe paddocks te kopen, maar ook om een budget op te bouwen voor nieuwe paarden en pony’s.

Door de coronacrisis pakte de online verkoop heel goed uit.

Persoonlijke verkooplink

Superloten, papieren loten, verkoopboekjes én online verkoop. Alle verkoopmethodes worden bij de vereniging ingezet om een maximaal resultaat te behalen. ‘Ik maak voor ieder lid een envelop met daarin informatie over de verkoop van normale loten en Superloten maar ook waarom het ophalen van zo’n mooi bedrag zo belangrijk is’, vertelt Daniëlle. Op de ‘Wall of Fame’, die in de vereniging hangt komen alle Superlot kopers te hangen met een leuke foto en/of bedrijfslogo. Door de coronacrisis pakte de online verkoop heel goed uit, omdat lotenverkopers hierdoor niet langs de deuren hoefde te gaan. Elk lid kreeg een persoonlijke verkooplink toegestuurd via het e-mailsysteem van de Grote Clubactie. Tijdens de jaarlijkse startdag van de vereniging, die plaats vindt bij de lokale supermarkt, worden veel papieren loten verkocht. Daarnaast vinden de jongste leden het nog steeds erg leuk om via de verkoopboekjes loten te verkopen.

Steun jouw vereniging

Promoten en motiveren

De kantine hangt tijdens de actie vol met flyers en vlaggen. Ook wordt er meermaals kenbaar gemaakt op social media zoals Facebook en Instagram dat er weer loten kunnen worden gekocht. Ook wordt er in alle groepsapps onder de leden informatie gestuurd over de actie. Hiermee worden de leden snel en gemakkelijk bereikt. ‘Ik zorg ervoor dat ik gedurende de actie vaak mijn gezicht laat zien en vraag hoe het gaat met de lotenverkoop’, vertelt Daniëlle. ‘Dit zorgt ervoor dat leden weer meer loten gaan verkopen.’ De ruitervereniging heeft ook een mooi prijzenpakket voor de 15 beste lotenverkopers. De eerste prijs is een wisselbokaal mét 2 vrijkaarten voor een paardenevent. Andere topverkopers kunnen kans maken op een leuke cadeaubon t.w.v. € 35,- of een privéles. Daarnaast krijgt iedereen bij 20 verkochte loten een bon om vrij te rijden.

Steun jouw vereniging

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?