LTV Zaandam verdubbelt opbrengst t.o.v. voorgaande jaar

Fanatieke jeugdleden behalen mooi succes

In het verleden hebben de lotenverkopers van tennisvereniging LTV Zaandam al een lasergun of een weerbestendige tafeltennistafel gekregen uit de opbrengst van hun Grote Clubactie. De (jeugd)leden weten dus waarvoor ze op pad gaan en hebben daardoor een enorme drive om loten te verkopen. Met succes, want de lotenverkoop was in 2018 meer dan verdubbeld t.o.v. 2017.

€ 1.600,- voor jeugdleden
De bestemming van de opbrengst was nog onbekend. “Maar het zal in ieder geval iets voor de jeugd zijn”, wist tennistrainer Matteo Fausto te vertellen. “Zij hebben immers 99% van alle loten verkocht.” Fausto was degene die zijn pupillen in 2018 aanspoorde om ‘zo snel als het maar kon’ met de boekjes de wijken in te gaan. “En dat hebben ze goed opgepakt”, zegt de jeugdtrainer. “We zijn nog steeds verbaasd hoeveel ze dit jaar hebben verkocht. Van 251 loten in 2017 naar 663 in 2018. Meer dan een verdubbeling! Daarmee hebben we bijna € 1.600,- opgehaald om aan de jeugd te besteden.”

Jeugd binden aan de club
“We ondernemen als LTVZ van alles om onze jeugd aan de club te blijven binden. Ze kunnen hier niet alleen terecht voor een leuke tennisles. We willen het interessant maken om ook voor andere activiteiten naar de vereniging te komen. In de zomer organiseren we bijvoorbeeld een kamp. Dan slapen de jeugdleden allemaal op de club.”, aldus Fausto.

Fanatieke lotenverkopers jong en oud
Met de Grote Clubactie zag Fausto dat in 2018 extra veel kinderen de straat op gingen met verkoopboekjes. “Ze waren zo fanatiek, dat ze in hun wijk alle deuren waren langsgegaan. Sommige leden heb ik zelfs een extra boekje moeten geven. Dat is het leuke aan deze actie. Ze zien gelijk waar ze het voor doen en zijn daardoor erg enthousiast.” Fausto heeft de lotenverkoop ook bij de volwassen leden gepromoot. “Ik heb via de bar een Superlot aan de man kunnen brengen en een aantal leden hebben er samen één gekocht. Dat is toch weer 150 euro per lot.”

Tennis vereniging LTV

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?