Door samenwerking sterk!

“De leden hebben heel erg hard geholpen voor de club”

Door Samenwerking Sterk realiseerde in 2021 een opbrengst van € 4.326,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Door Samenwerking Sterk is de naam van de handbalvereniging in Heemskerk. En dat hebben de leden ook laten zien, tijdens de Grote Clubactie in 2018. Met z’n allen hebben ze voor ruim € 4.200 bijeengebracht. “De penningmeester belde me nog daarover”, lacht Anouk Kort, die de coördinatie van de verkoop voor haar rekening nam. “Zij vroeg zich af of het bedrag wel klopte. Zoveel was het!”

Meer kinderen op handbal
Dat het in 2018 zoveel harder liep dan een jaar daarvoor, heeft ook deels te maken met het groeiend aantal leden van de handbalvereniging. “We krijgen regelmatig nieuwe leden. Het internationale succes van de Oranjevrouwen spreekt behoorlijk aan, merk je. Net zoals steeds meer meisjes gaan voetballen, omdat ook het vrouwenelftal het zo goed doet, zien we ook steeds meer kinderen die handballen.”

Stijging van de opbrengst
De stijging van de opbrengst ten opzichte van het jaar daarvoor was dan ook aanzienlijk hoger. “Bijna € 1.000,- meer. De leden hebben ditmaal wel heel erg hard gelopen voor onze club”, zegt Anouk. En alle volle verkoopboekjes moesten natuurlijk ook weer allemaal verzameld en verwerkt worden. Mét bijbehorende namen van de verkopers. “Het is altijd een hele klus, maar het is al het werk waard. “De verkoop is namelijk een mooi zakcentje voor onze club” vertelt Anouk.

Iedereen wordt beloond
DSS kiest er bewust voor om niet de beste lotenverkoper te belonen met een prijs. Anouk: “Als we alleen de beste verkoper belonen, raken de anderen die ook hun best doen teleurgesteld. Daarom wordt iedereen beloond. Dit zorgt ook voor extra stimulans om meer loten te verkopen, denken wij.”

Succesverhaal Door Samenwerking Sterk

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?