Paradise Dancers uit Landgraaf halen meer op dan verwacht

“Zie je wel dat het ging lukken!”

Paradise Dancers realiseerde in 2021 een opbrengst van € 3.460,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

De trainsters van de Paradise Dancers in Landgraaf gaan een ‘traantje wegpinken’, verwacht Henny Groenveld. “Als ze horen hoeveel geld ze hebben opgehaald tijdens de Grote Clubactie en dat de uitstapjes dus kunnen doorgaan, zal het wel heel emotioneel worden.” Henny heeft als ‘helpende ouder’ weer de lotenverkoop tijdens de Grote Clubactie 2019 gecoördineerd. De Limburgse dansvereniging bestond in 2019 25 jaar. Ze groeit nog steeds als kool. Henny: “Toen mijn dochter en ik bij de vereniging kwamen, waren we met 10 leden en in het jubileumjaar stond de teller op 41 met 39 meisjes en 2 jongens tussen de 4 en 19 jaar.”

Dagje uit
Om ‘ruimte’ te hebben in de begroting doen de Paradise Dancers mee aan de Grote Clubactie. “We gaan graag met de kinderen op kamp of een dagje uit naar een speelparadijs. Daar gebruiken we de opbrengst voor.” In 2019 kon de hele club daardoor, inclusief broertjes, zusjes, papa’s en mama’s en sponsoren naar het Duitse Irrland. Een heerlijke goed verzorgde dag uit.

Jubileumpakjes
Bij een jubileumjaar horen natuurlijk nieuwe pakjes voor de dansers. Henny Groenveld: “Die zijn voor alle drie de groepen eigenhandig gemaakt door Henny Wingelaar, onze oprichtster, samen met trainster Rachel Borjans.” Ook die groepskleding is door de vereniging betaald uit de clubkas, solo- en duo-jurkjes moeten de ouders zelf aanschaffen voor hun kinderen.

Succesverhaal Paradise Dancers

Veilig oefenen op nieuwe airtrack
Paradise Dancers doet momenteel alleen aan garde dans, beter bekend als Dansmarietjes. Sommige leden uit de groepen dansen echter zelf veel solo, een aantal dansen tevens in duo’s. Van de Grote Clubactie opbrengst wordt naast het kampweekeinde in België ook een zogeheten airtrack betaald. Met die mat als ondergrond kunnen de kinderen op een veilige manier acrobatische dansonderdelen oefenen.

Streefbedrag
“Ik had als streefbedrag €2.500,- in mijn hoofd”, lacht de ‘hulpouder’, over haar doelstelling aan het begin van de actie. ‘Dat haal je nooit’, kreeg Henny van het bestuur te horen. “Doe normaal, zeiden ze tegen me. Maar we hebben echt gigantisch veel verkocht. Ik ga over de €3.500,- heen. We hebben alleen al 14 Superloten verkocht, dat schiet direct heel hard op.” De inzet voor de komende Grote Clubacties is daarom om zoveel mogelijk ‘verkooptechnieken’ te combineren, zegt Henny. “De kinderen zijn zowel met verkoopboekjes met eenmalige machtiging als met losse contante loten op pad gestuurd! Die konden we al heel snel bijbestellen. Ze waren binnen een dag op!” Met een enorm resultaat als gevolg meldde ze de club in december. “Zie je wel dat het ging lukken!”, straalt een blije Henny nu.

Europees kampioenschap
Paradise Dancers organiseert op 9 mei in 2020 het IDA Euromaster toernooi. Het Europees kampioenschap en tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Het zal niemand verbazen dat de dansers die dag in hun mooie nieuwe groepskleding verschijnen.

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?