De Grote Clubactie 2024. Dit is er nieuw!

Dit jaar is de actie nóg eenvoudiger en completer. Verschillende onderdelen van de actie zijn, mede op basis van feedback van verenigingen, vernieuwd. Daarnaast is er meer financieel voordeel voor deelnemende verenigingen.

Nieuwe en vernieuwde verkoopmethodes:

 • Een nieuwe verkoopmethode: de verkoopkaart

  De verkoopkaart is een afgeleide versie van het verkoopboekje, maar dan zonder machtigingsformulieren. Hierdoor verkoop je met de verkoopkaart alleen loten online via de persoonlijke QR-code. Dit scheelt achteraf veel invoerwerk. De eerste 100 verkoopkaarten zijn gratis*, net zoals bij de verkoopboekjes. Ook bestel je tegen het laagst mogelijke inkooptarief Grote Clubactie keycords bij ons.

  *De eerste 100 verkoopboekjes of verkoopkaarten van je 1e bestelling zijn gratis (combineren is mogelijk)

  De verkoopkaart is de afgelopen 2 jaar door verschillende verenigingen naar tevredenheid getest.

 • Een dunner verkoopboekje én een nieuwe e-mail om boekjes terug te vragen

  Het verkoopboekje heeft dit jaar nog maar 15 machtigingsformulieren. Voorheen waren het er 23. Hierdoor is het verkoopboekje een stuk dunner dan vorig jaar. Dit scheelt veel papier, wat weer ten goede komt van het milieu.

  Heb je verkoopboekjes gebruikt voor de lotenverkoop? Dan kun je dit jaar ook een e-mail versturen met reminder om de boekjes in te leveren. Zo weet iedereen wanneer ze de boekjes uiterlijk moeten inleveren. Deze e-mail plan je in via de e-mailtool in Mijn Grote Clubactie. In deze e-mailtool staan verder 3 handige e-mails voor je klaar om te sturen naar je leden: een start- een motivatie- en een bedankmail.

 • Superlot machtigingsformulier als download beschikbaar

  Het fysieke machtigingsformulier voor Superloten wordt niet meer meegestuurd bij een Superlot bestelling. Door de toename van online verkoop wordt hier namelijk weinig gebruik meer van gemaakt. Het Superlot machtigingsformulier staat wel digitaal voor je klaar in Mijn Grote Clubactie. Deze is eenvoudig te downloaden en uit te printen. Wanneer je Superloten bestelt, ontvang je dus alleen een promotioneel Superlot, voorzien van QR-code. Hiermee besparen we veel papier.

Initiatieven om meer geld over te houden voor de vereniging:

 • Geen handling- en verzendkosten meer bij de eerste bestelling, wel vragen wij een borg

  Goed nieuws! Om verenigingen financieel nog meer te ondersteunen, komen de handling- en verzendkosten te vervallen bij de eerste bestelling. Pas bij een tweede bestelling betaal je maximaal €9,50 per verzending. Door het laten vervallen van de handling- en verzendkosten, zijn er voor de meeste verenigingen geen kosten meer bij deelname. Wel vragen wij vanaf dit jaar €10,- borg voor deelname. Bij een minimale verkoop van 20 loten krijgen verenigingen de borg na afloop van de actie weer terug. Deze borg hanteren wij om commitment vanuit verenigingen te vragen. Zo hopen we dat verenigingen een weloverwogen keuze maken om mee te doen met de Grote Clubactie.

 • Tarieven verkoopboekjes verlaagd

  De eerste 100 verkoopboekjes zijn ook dit jaar weer gratis*. Dit geldt ook voor de nieuwe verkoopkaarten. Heeft jullie vereniging meer boekjes of kaarten nodig? Dan betaal je slechts €6,- per 25 stuks. Vorig jaar was dit €7,50.

  *De eerste 100 verkoopboekjes of verkoopkaarten van je 1e bestelling zijn gratis (combineren is mogelijk)

 • Geen incassokosten meer per aankoop

  Ook dit jaar hanteren wij geen incassokosten meer (€0,12 per aankoop). Hierdoor blijft gemiddeld €60,- in de clubkas van deelnemende verenigingen.

Vernieuwingen om de actie te organiseren en promoten:

 • Voeg je eigen winactie toe aan de persoonlijke verkooppagina’s van je leden

  Heb je een eigen winactie? Dan voeg je die vanaf nu toe bij de persoonlijke verkooppagina’s. Wanneer je het lotendoel en de beloning van je winactie toevoegt, wordt er een Club-badge met jullie eigen winactie aangemaakt voor al je leden. Deze is zichtbaar zodra leden inloggen op hun verkooppagina. Een voorbeeld van een eigen winactie: Bij 20 verkochte loten (het doel) krijg je een bidon (beloning) van de club.

 • Persoonlijke promotievideo bij start én bij bekendmaking opbrengst

  Verenigingen ontvangen een gepersonaliseerde video voor de start van de actie én op het einde bij de bekendmaking van de opbrengst. Hierin wordt onder andere jullie verenigingsnaam en het spaardoel opgenomen. Je ontvangt te zijner tijd een e-mail zodat je de promotievideo’s kunt downloaden en delen ter promotie van jullie actie.

 • Afmeldmogelijkheid voor fysieke promomaterialen, medailles en cheques

  Bestel je dit jaar verkoopmaterialen en heb je geen extra promotiemateriaal nodig? Vanaf nu kun je aangeven dat je geen promotiematerialen wenst te ontvangen. Denk hierbij aan de poster, de vlaggenlijn, de medailles en de fysieke opbrengstcheque. Jij bepaalt welke materialen je wel of niet nodig hebt. Hiermee voorkomen we verspilling.

Het prijzenpakket, de club én de koper winnen:

 • Extra hoofdprijs van € 100.000 in de prijzenpot en € 10.000 voor de club die het winnende lot verkoopt

  De hoofdprijs van € 100.000 van de Grote Clubactie 2022 werd niet opgeëist. Daarom zitten er dit jaar 2 hoofdprijzen van € 100.000 in de prijzenpot! Een extra motivatie om loten te kopen én te verkopen. Daarnaast ontvangt de vereniging die het winnende lot verkoopt nu ook € 10.000 voor de clubkas. Dit jaar ontvangen dus twee verenigingen € 10.000 omdat er 2 geldbedragen van € 100.000 in de prijzenpot zitten.

 • Nu ook € 5.000 voor de koper van het winnende Superlot

  Ieder jaar is er een Superlot-trekking. Iedere vereniging die Superloten verkoopt, doet hier automatisch aan mee en maakt kans op €5.000 extra voor de clubkas. Nieuw dit jaar is dat de koper van het winnende Superlot ook €5.000 wint. Een win-winsituatie en extra motivatie om Superloten te verkopen.