Verkoopboekjes

De meest gekozen verkoopmethode

Het verkoopboekje

Nieuw: Via het verkoopboekje kan de koper nu ook met zijn telefoon loten kopen

Het verkoopboekje is al jaren een succesvolle verkoopmethode waarbij, veelal jeugdleden, loten verkopen aan familie, vrienden en buren!

Via het verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. Dit kan nu zelfs via de mobiele telefoon van de koper door de QR-code op het boekje te scannen. Deze snelle en eenvoudige manier om loten te verkopen, scheelt de vereniging ook invoerwerk omdat de verkochte loten direct worden verwerkt.

Met deze vernieuwde verkoopmethode kan jouw vereniging vanaf zaterdag 19 september op een verantwoorde manier loten verkopen. Bekijk hier het overzicht “verantwoord loten verkopen”.

Benieuwd hoe het “verantwoord loten verkopen” eruit ziet voor het verkoopboekje? Scroll dan snel naar beneden en bekijk de instructievideo over het nieuwe verkoopboekje.

Handmatig

Eenmalige machtigingsformuliertjes invullen in het boekje

In het verkoopboekje vind je 24 pagina’s voor 24 lotenkopers. Op deze pagina’s kunnen kopers de QR-code scannen of het eenmalige machtigingsformulier invullen.

Als de kopers de formulieren handmatig invullen dan voer je, na inlevering van het verkoopboekje op de club, de gegevens uit de boekjes in op onze website in je eigen digitale clubomgeving.

Zodra er een succesvolle afschrijving op de rekening van de koper heeft plaatsgevonden,  zijn de loten ook daadwerkelijk verkocht. De koper ontvangt dan zijn lotnummer per e-mail en op zijn of haar bankafschrift.

Het verkoopboekje

Met je telefoon

Eenmalige machtiging online afgeven via je telefoon

Voor de actie van 2020 is het verkoopboekje uitgebreid met een extra optie! 

Kopers kunnen voortaan ook met hun telefoon een lot kopen via het verkoopboekje door de QR-code te scannen of verkooplink te gebruiken. Vervolgens kan de koper de club en verkoper selecteren een een lot kopen.

De koper kan de verkoper opzoeken als de vereniging vooraf de verkopende leden heeft geüpload in de ‘Mijn Grote Clubactie’ (de digitale verenigingsomgeving). Aan de koper wordt automatisch alleen de voor- en teamnaam van de verkoper getoond.

Het verkoopboekje biedt de mogelijkheid om loten te verkopen op de manier die bij jouw leden past.
Ongeacht op welke manier er loten worden verkocht via het verkoopboekje, het grootste voordeel is dat de leden niet met contant geld over straat hoeven.

Handmatig of digitaal het eenmalige machtigingsformulier laten invullen?
Het handmatig invullen van het boekje is de methode die al jaren wordt ingezet. Het laten scannen van een QR-code is een extra optie. De keuze is natuurlijk aan de koper.

Extra optie: de persoonlijke QR-code

Nieuw dit jaar is dat voor je deelnemende leden automatisch een persoonlijke QR-code wordt aangemaakt in de ‘Mijn Grote Clubactie’ omgeving.
Na het printen op een etikettenvel plak je ze op de voorkant (over de standaard QR-code) van het verkoopboekje.

Zo gaan de kopers direct naar de persoonlijke verkooppagina van de verkoper en hoeft niet eerst de club en verkoper gezocht te worden.

Uiteraard kun je deze persoonlijke QR-code ook op andere manieren inzetten. Print de code uit en plak hem op een sporttenue, hockeystick of muziekinstrument. Kortom: wees creatief!

Waarom hebben we de optie van digitale verkoop toegevoegd? De vernieuwde optie brengt met name veel voordelen met zich mee, vooral nu!
Lees hieronder alle voordelen van digitaal loten verkopen met het verkoopboekje..

De vereniging….

  • Hoeft minder machtigingen in te voeren, de koper doet dit nu zelf. De koper kan online de verkoper van de club selecteren, doordat de vereniging vooraf de verkopende leden uploadt in ‘Mijn Grote Clubactie’ (de digitale verenigingsomgeving). Daarbij worden automatisch alleen de voor- en teamnaam van de verkoper getoond.
  • Heeft minder foutief ingevoerde machtigingen (door onduidelijkheden in het handschrift) en zal een afname zien in storneringen.
  • Ziet de realtime stand van de lotenverkoop, doordat deze zichtbaar is in ‘Mijn Grote Clubactie’

De verkoper….

  • Kan op de achterzijde van het boekje afvinken hoeveel loten (online en handmatig) hij/zij heeft verkocht
  • Kan op veilige afstand de QR-code op de voorkant van het boekje laten scannen.

De koper…

  • Heeft voortaan een keuze (online of handmatig)
  • Ontvangt zijn lotnummer(s) per e-mail.
  • Houdt privégegevens letterlijk in ‘eigen hand’.
  • Wordt makkelijk geïnformeerd over de trekking en loterijuitslag.

Combineer meerdere verkoopmethodes

Ga voor een hoge opbrengst en combineer meerdere verkoopmethodes. We bieden verschillende methodes aan om loten te verkopen waarbij altijd 80% naar jullie clubkas gaat. Kies daarom de methode die het beste bij jullie vereniging past.
Beter nog! Zet meerdere methodes in voor een hogere opbrengst.

Jessica Uijttewaal

Vrijwilliger coördinator Volleybalvereniging VOC Maarssen

“Het grootste gedeelte van de verkoop gaat via onze jongste jeugdleden die via boekjes loten verkopen”

Opbrengst € 1.323,-

80%

van de omzet gaat naar je club!

€ 1.700,-

Gemiddelde opbrengst per vereniging

5.000+

Deelnemende verenigingen