Zo’n bedrag kunnen wij via sponsoring niet ophalen

Turn- en gymnastiekvereniging SiU

SiU realiseerde in 2021 een opbrengst van € 13.007,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

In het voorjaar van 2018 kregen de super verkopers van SiU in Heerhugowaard een turnclinic en in de kerstvakantie mochten de leden die meer dan 25 loten tijdens de Grote Clubactie verkochten lekker naar een film. “Het mes snijdt aan twee kanten”, beaamt Cindy Klinge, verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de turn- en gymnastiekvereniging. “Onze leden verkopen door de prijzen die wij ze geven nog meer loten en met de clinic die ze gaan volgen, worden ze nog betere sporters.”

Leden blij, club blij
SiU in Heerhugowaard heeft een cheque van ruim € 12.000,- van de Grote Clubactie ontvangen, door de verkoop van 5.353 loten. “Een gigantisch bedrag voor ons”, zegt Klinge. “Veel meer dan wij van de sponsoren ontvangen.” De vereniging heeft de jeugd op een mooie manier weten te prikkelen, vertelt ze met een grote glimlach. “Andere jaren kregen ze een bioscoopbon als zij 25 loten zouden verkopen. Nu hebben we gezegd dat ze bij 50 loten mee mogen doen aan een turnclinic. Dat heeft enorm gewerkt: 34 leden hebben meer dan 50 loten verkocht.” Een dubbel succes, meent Klinge. “De leden zijn blij, wij zijn blij. En als ze de clinic hebben gevolgd, zijn ze betere turners en dat is weer goed voor de uitstraling van onze vereniging. Ook denken we dat komend jaar nog meer leden gaan proberen 50 loten te verkopen, omdat ze zien dat hun vrienden beter zijn geworden door het volgen van de clinic.” Het bedrag dat is uitgegeven voor de uitgeloofde prijzen valt in het niet bij de extra baten heeft SiU becijferd.

Nieuw materiaal hard nodig
De vereniging uit Heerhugowaard vierde in 2019 het eeuwfeest. Daar stond al een geldbedrag voor gereserveerd. Klinge: “We hebben een nieuwe hal, die helemaal moet worden ingericht en we gebruiken met de 750 leden nog meerdere andere accommodaties. Er is € 9.130,- opgehaald met de Grote Clubactie 2019 en dat steken we eerst in nieuw materiaal. Dat is hard nodig en kost heel veel geld.”

Succesverhaal SiU

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?