De hoofdprijs van 2022 gaat terug in de prijzenpot

Het winnende lot van 2022 is door niemand geclaimd. De hoofprijs van € 100.000,- viel op een papieren lot. Een koper heeft een jaar lang de tijd om een prijs te claimen. Wanneer dit niet gebeurt, valt de prijs terug naar de organisatie. De prijzen van 2022 waren tot en met 5 december 2023 te verzilveren.

Het bestuur van de Nationale Stichting Grote Clubactie heeft de keuze gemaakt dit geldbedrag terug te geven aan de lotenkopers. De hoofdprijs van 2022 wordt toegevoegd aan de prijzenpot van 2024. In welke vorm wordt later nog bepaald. Ook de voetbalvereniging die het winnende lot van 2022 verkocht, is van dit besluit op de hoogte gebracht en begrijpt deze keuze van het bestuur.

Een papieren lot is niet tot aan de koper te traceren
Papieren loten zijn fysieke loten die door verenigingen worden ingekocht en vervolgens tegen contante betaling worden verkocht. Het verzilveren van een eventuele prijs gaat volgens het principe dat deze ‘aan toonder’ wordt overhandigd. Deze papieren loten zijn voorzien van een lotnummer en een unieke controlecode. Anders dan loten die middels eenmalige machtiging worden aangekocht. Hierbij ontvangt de koper zijn lotnummer op het bankafschrift én per e-mail wanneer een e-mailadres is opgegeven. Dan is het voor ons als organisatie te traceren wie de koper van het lot is en is aantoonbaar dat deze door de betreffende persoon betaald is.

Lotenkopers die tijdens de actie van 2023 een lot hebben gekocht waarop een prijs is gevallen, kunnen deze tot en met 27 november 2024 claimen.