Jong en oud actief bij lotenverkoop

BSV Kickers slaagt erin ruim € 2.000,- op te halen

BSV Kickers realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.466,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Hun ‘mannekes’ lopen als een speer langs de deur met loten. De oudere sporters werven hun sponsors liever ‘online’. Het legt honkbal- en softbalvereniging BSV Kickers uit Waalwijk in beide gevallen geen windeieren, vertelt secretaris Sven van der Toorn met een brede glimlach. “In 2018 konden we van de opbrengst een slagmachine kopen. In 2019 mikken we op een nieuw terras bij het clubhuis en de aanleg van een bullpen, een speciale heuvel waar de pitchers zich in het komende seizoen kunnen opwarmen en inwerpen voor de wedstrijd begint.”

Goede lotenverkoop belangrijk voor kleine club
Tussen de 60 en 70 leden telt Kickers. “Aan het einde van het seizoen vertrekken er, maar als de zomer weer dichterbij komt, krijgen we nieuwe aanmeldingen”, verklaart Sven de schommelingen in het ledenbestand. De vereniging is dus ‘niet zo groot’, beaamt hij. “Daarom is een goede lotenverkoop voor ons zo belangrijk. We hebben dit jaar 890 stuks aan de man gebracht, dat is ruim € 2.000 opbrengst voor ons. Dat is veel voor ons.” Er zijn ook 3 Superloten verkocht, goed voor 150 loten. Kickers moet het daarbij dus vooral hebben van de jongste leden en de betrokken oudere garde.

Online 3 tot 5 loten per keer
Sven: “De jongetjes tussen de 7 en 12 jaar rennen langs de deuren, de oudere leden zetten de digitale snelweg in. Aan de deur verkopen de jongsten op de meeste adressen wel 1 of 2 loten. Online verkopen we tegenwoordig gemiddeld 3 en soms wel 5 loten per keer..” Sven heeft een eigen tactiek. “Als ik mensen online benader, bijvoorbeeld via WhatsApp, heb ik daar steeds een leuk verhaaltje bij: waarom we de loten verkopen, wat we als club met het geld kunnen doen en wat de mensen met een lot kunnen winnen.” In totaal zijn er 461 loten online verkocht.

Doelen anders buiten bereik
Honk- en softbal zijn zomersporten. “In de wintermaanden trainen we in een hal. Op techniek, kracht en conditie. Eind maart willen we weer naar buiten, het veld in. In een hal kun je natuurlijk niet echt uithalen”, vertelt Sven. De bullpen en natuurlijk het terras dat ze dankzij de Grote Clubactie kunnen aanschaffen, komen straks erg goed van pas. “2018 was ons recordjaar. Toen hadden we iemand in het team die anderen enorm goed kon motiveren”. Maar ook 2019 lijkt weer prima te zijn. “Voor iedere club is dit geld volgens mij erg welkom, geld dat je samen bijeenbrengt”, vertelt hij enthousiast. “Zeker voor ons, hier kunnen we echt iets mee doen wat anders buiten bereik zou zijn voor een kleine vereniging.”

Succesverhaal Kickers Waalwijk

Jong en oud
Bij Kickers betreden ieder jaar de jongsten en de ouderen samen het Grote Club-speelveld. “De jongsten zijn altijd heel goed te activeren”, ervaart Sven, die als secretaris alle verkochte loten mag ‘inboeken’. “En de oudere leden begrijpen heel goed hoe noodzakelijk deze actie is voor Kickers. Dus die doen ook volop mee.”

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?