Opbrengst lotenverkoop hard nodig

Landelijk spelen voor basketballers in Haren is soms dure eer

Terugtrekkende bewegingen van de lokale overheden, minder subsidiegeld, hogere zaalprijzen: veel clubs in Nederland krijgen elk jaar moeilijker hun begroting sluitend. Een stevig extra steuntje in de rug is dan bijzonder welkom. HSVB uit Haren in Groningen is een van die verenigingen die de opbrengst van de Grote Clubactie hard nodig heeft, vertelt wedstrijdsecretaris Natasja Sloot Bosma.

Hogere huur sporthal
“We zijn heel blij met ruim € 800,- opbrengst uit de lotenverkoop, want we kunnen daarmee een deel van onze oplopende kosten dekken.” Niet alleen de hogere huur voor de sporthal die de gemeente Groningen in rekening brengt veroorzaakt financiële zorgen. Vreemd genoeg zijn ook de successen van de club daar debet aan, moet ze met een ontwapende lach bekennen.

Sportieve successen
Natasja, ook zelf speelster bij HSVB, net als haar echtgenoot: “We tellen dit seizoen voor het eerst 5 landelijk spelende teams, een ongekende luxe. We doen het gewoon heel erg goed. De helft van al onze teams speelt op het hoogste niveau. Daar zijn we trots op. Maar door die sportieve successen zijn we als vereniging door alle extra bijkomende kosten ineens een stuk duurder uit.” Van de gemeente valt voorlopig geen steun te verwachten, zegt Natasja, “Groningen zit tegenwoordig niet zo ruim in het geld.”

Geld voor je basketbalvereniging

Gaten dichten
De opbrengst uit de Grote Clubactie moet HSVB de komende tijd de noodzakelijke financiële ruimte gaan bieden om alle teams draaiende te houden. “Even geen leuke extra’s, maar gaten dichten” legt Natasja uit. De basketballers hebben inmiddels ervaring opgedaan met twee verschillende verkoopmethoden: langs de deur met boekjes en ‘online’. “Via internet hebben we een oproep gedaan loten bij ons te bestellen. We merken echter dat de jongste leden het toch leuker vinden om langs de deuren te gaan en de kleinsten verkopen dan ook sneller een groot aantal lootjes. In de toekomst zullen we dus beide manieren blijvend en samen inzetten. Dat werkt het allerbeste.”

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?