Jongeren TTV Amsterdam breken record met lotenverkoop

Club haalt 50% meer op met Grote Clubactie

TTV Amsterdam realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.644,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Voor wie twijfelt: “Tafeltennis is een echte sport!”, benadrukt Digna van der Woude nog maar eens. “Ook leuk in de kantine van de camping, maar het is ook echt hard trainen als je aan de top wil komen”. En bij TTV Amsterdam trainen sommige jongeren kei en keihard onder de bezielende leiding van Yana Timina, toptafeltennisster en voormalig Nederlands kampioen. Bij TTV Amsterdam kan de jeugd namelijk niet alleen recreatief aan de slag, maar ook op hoog wedstrijdniveau spelen. “Om dat te bereiken zijn ze soms wel driemaal per week bezig met hun sport”, zegt Digna.

Vol er tegenaan
De penningmeester en coördinator van de Grote Clubactie had dit jaar weinig moeite een flink aantal jongeren te motiveren ‘voluit te gaan’ in de verkoop van de loten. “We hebben meer verkocht dan waarop we vooraf hoopten. Dat is mede het gevolg van een onderling wedstrijdje dat drie van onze leden hadden bedacht. Toen een van hen heel veel loten bleek te verkopen, wilden de andere twee niet achterblijven. Samen gingen ze vervolgens de strijd aan. De winnaar verkocht op die manier meer dan 150 loten.”

Extra mogelijkheden
Onze super opbrengt is meer dan welkom, geeft Digna aan. “Ik had een opbrengst van €1.000,- voor dit jaar als streefdoel. Het is ruim €1.500,- geworden. TTV Amsterdam is een kleine vereniging met ongeveer 60 leden, waarvan ongeveer 50 jeugdleden. We hebben geen eigen zaal en geen kantine. Dit betekent dat alles uit de contributie moet komen. Met de Grote Clubactie krijgen we extra mogelijkheden materialen aan te schaffen”, duidt Digna het belang van de jaarlijkse actieweken.

Succesverhaal TTV Amsterdam

Blacklight
Eerder organiseerde de club met het geld uit de Grote Clubactie een ‘Blacklight Tafeltennisdag’. Digna: “Dat is een wedstrijd proberen te spelen onder alleen blacklight-lampen en verder in het pikdonker.” Voor de deelnemers was het superleuk en het werd een groot succes. “Voor de toeschouwers een stuk minder interessant”, lacht Digna. “Die zagen niet zo veel, alleen een balletje dat oplichtte.”

Afronding actie
De opbrengst van de Grote Clubactie 2019 gaat naar de aanschaf van telborden en een extra activiteit voor de jeugd. De beste drie lotenverkopers worden op een feestelijke clubavond in het zonnetje gezet. Ze ontvangen dan een leuke prijs. Digna: “Die is natuurlijk tafeltennis gerelateerd.”

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?