Korfbalvereniging DKB
Best

Fenna van Son
Clubcoördinator

Online + Verkoopboekjes
Opbrengst 2020 € 1.992,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Korfbalvereniging DKB realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.451,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Korfbalvereniging DKB uit Best deed in 2016 voor het eerst mee aan de Grote Clubactie. Sindsdien doen ze elk jaar mee. Clubcoördinator Fenna van Son vertelt: ‘We hebben geld nodig om als vereniging de kosten te kunnen blijven dekken. De contributie willen we niet extreem verhogen, dus vandaar dat we ook dit jaar weer meedoen aan de Grote Clubactie.

Iedereen doet mee

De korfbalclub is dus gemotiveerd om zoveel mogelijk geld op te halen. Dat is ook terug te zien in het enthousiasme van de leden. ‘Niemand is bij ons verplicht om loten te kopen of te verkopen, maar iedereen doet mee!’ aldus Van Son. DKB doet er dan ook alles aan om haar leden te motiveren om zoveel mogelijk loten te verkopen.

Hooggeplaatst bezoek

Het eerste jaar dat DKB meedeed aan de Grote Clubactie, hebben ze dat groots aangepakt. De toenmalige Grote Clubactie ambassadeurs Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen kwamen langs op de club en deelden ballonnen, pennen en tasjes uit. Dat stimuleerde de jeugdleden enorm om hun best te doen.

De oudere jeugdleden zijn fanatiek aan de slag gegaan met het online delen van hun persoonlijke verkooppagina’s.

Steun jouw vereniging

Meer loten verkocht door QR-code

In 2020 heeft de korfbalvereniging de vernieuwde verkoopboekjes met QR-codes gebruikt. Ook is er gebruik gemaakt van persoonlijke verkooppagina’s welke simpel en snel gedeeld werden via WhatsApp. Vanwege corona had DKB niemand verplicht om langs de deuren te gaan, maar ondanks dat zijn er meer loten verkocht dan het jaar ervoor. Volgens Fenna zit het verschil vooral in de oudere jeugdleden. Zij zijn fanatiek aan de slag gegaan met het online delen van hun persoonlijke verkooppagina’s. De extra motivatie kwam ook voort uit de e-mails die leden ontvingen met het aantal loten dat ze al hadden verkocht.

Streefbedrag

DKB stelt elk jaar een streefbedrag van € 1.500,-. In 2019 was dit doel helaas net niet gehaald, maar in 2020 werd er meer opgehaald dan € 1.500,-! Dat is mede te danken aan de inzet van de vernieuwde verkoopmethodes, ondanks dat de vereniging minder jeugdleden had afgelopen jaar! Volgens van Son is elk bedrag mooi meegenomen: ‘Het is sowieso een mooie aanvulling op onze clubkas.’

Tip voor andere clubs: Op de vraag welke tip de korfbalvereniging uit Best andere verenigingen wil meegeven, hoeft Van Son niet lang na te denken. ‘Zorg dat je het voor de kinderen leuk maakt om loten te verkopen. Als je alleen een boekje uitdeelt en ze zelf maar wat laat verkopen, komt er veel minder uit dan als je ze stimuleert om samen te lopen. En op de landelijke startdatum gezamenlijk beginnen met wat lekkers werkt ook erg goed. Dan maak je gezamenlijk meteen een goede start!’

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?