Scouting Radboudgroep
Santpoort-Zuid

Gabie Boon
Lid welpenstaf

Online – Verkoopboekjes
Opbrengst 2020 € 2.449,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Scouting Radboudgroep realiseerde in 2021 een opbrengst van € 2.384,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Scouting Radboudgroep uit Santpoort-Zuid doet elk jaar mee met de Grote Clubactie. Gabie Boon vertelt namens de welpenstaf: ‘Van de opbrengst kunnen we één keer per jaar naar bijvoorbeeld de dierentuin of een museum. Ook profiteren de kinderen op kamp van een extraatje.

De tussenstand houden we elke week op een grote meter bij.

Gezamenlijk doel

Gabie vervolgt: ‘Bij de start van de Grote Clubactie proberen wij onze welpen zoveel mogelijk te motiveren door voor te doen hoe het nu werkt om zomaar ergens aan te bellen en wat je moet zeggen. Ook stellen we een gezamenlijk doel voor het aantal verkochte loten. Hier bedenken we samen een passende prijs bij voor de hele groep. De tussenstand houden we elke week op een grote meter bij. Daarnaast kopen we een cadeautje voor de drie kinderen die de meeste loten hebben verkocht.

We informeren de ouders goed over wat de bedoeling is en waar wij dit voor doen.

Steun jouw vereniging

Promotie

Op de vraag hoe de Grote Clubactie wordt gepromoot bij hun club, antwoordt Gabie: ‘Bij de ingang van het terrein hebben wij dit jaar het spandoek van de Grote Clubactie opgehangen. Verder informeren wij de ouders goed over wat de bedoeling is en waar wij dit voor doen, zodat ook zij de jongens een beetje kunnen motiveren.’

Verkoopboekjes en online verkoop

De Radboudgroep maakte gebruik van de verkoopboekjes. ‘Dit werkt voor de kinderen het makkelijkst en wij hoeven het alleen achteraf in het systeem in te voeren,’ zegt Gabie. ‘Ook is er door een aantal kinderen gebruik gemaakt van de online lotenverkoop, waardoor verre familieleden ook loten konden kopen. De nieuwe leden binnen onze speltak waren erg enthousiast dit jaar. Ook heeft de online verkoop methode geholpen!’ In totaal heeft Scouting Radboudgroep netto bijna € 2.000,- opgehaald.

Steun jouw vereniging

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?