KSV Handbal
Heerhugowaard

Ingrid Balm en Jeannette Elbers
Clubcoördinatoren

Online + Verkoopboekjes
Opbrengst 2020 € 6.039,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

KSV Handbal realiseerde in 2021 een opbrengst van € 5.891,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Al jaren doet KSV Handbal uit Heerhugowaard mee aan de Grote Clubactie en dit jaar behaalden ze een recordopbrengst. De opbrengsten van de Grote Clubactie vormen een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. ‘We merken dat vooral de jongere leden het erg leuk vinden om langs de deuren te gaan om loten te verkopen’, vertellen Ingrid Balm en Jeannette Elbers, clubcoördinatoren van de Grote Clubactie bij KSV Handbal.

Het succes van de actie draait elk jaar weer om vrijwilligers.

Vrijwilligers duo

Ingrid en Jeannette vormen samen het vrijwilligers duo die de taken van de Grote Clubactie verdeelt. Ze merken dat het succes van de actie elk jaar weer draait om de inzet van vrijwilligers. Ingrid houdt zich bezig met alle communicatie rondom de actie en Jeannette is het aanspreek- en inleverpunt voor de verkoopboekjes. Samen maken ze voor elk team pakketjes van verkoopboekjes en begeleidende brieven en zorgen ze dat de actie op rolletjes loopt.

Steun jouw vereniging

Dit was echt een gouden greep: coronaproof langs de deuren gaan! Dit was een uitkomst voor leden en hun ouders die zich hier zorgen over maakten.

Verkoopmethodes combineren

De handbalvereniging maakt sinds 2019 gebruik van de verkoopboekjes met eenmalige machtiging waarmee de jeugdleden t/m 15 jaar langs de deuren gaan. Afgelopen jaar hebben ze ook gebruik gemaakt van de QR-codes welke Jeannette op de verkoopboekjes heeft geplakt. ‘Dit was echt een gouden greep: coronaproof langs de deuren gaan! Dit was een uitkomst voor leden en hun ouders die zich hier zorgen over maakten’, vertelt Jeannette. Ook werd er voor het eerst groots ingezet op de online verkoop. Volgens Ingrid maakten de QR-codes de persoonlijke verkooppagina’s heel toegankelijk en ook makkelijk te delen voor de leden via social media. Ook de oudere leden hebben op deze manier meer verkocht dan eerdere jaren.

Een VIP avond als motivatie

Het vrijwilligers-duo promoot de actie op verschillende manieren: via de website en social media pagina’s van de vereniging, via de brieven bij de verkoopboekjes en via e-mails aan de leden, hun ouders, trainers en coaches. Naast de vele promotie proberen ze ook de leden te blijven motiveren. ‘De communicatie moet duidelijk en motiverend zijn’, vertelt Jeannette. De activiteitencommissie van KSV Handbal organiseert een jaarlijks uitje voor de 5 of 6 beste verkopers. ‘We organiseren sinds drie jaar een speciale VIP avond voor alle jeugdleden die meer dan 15 loten hebben verkocht’, vertelt Ingrid. Tijdens deze VIP avond worden de leden als speciale gast uitgenodigd voor een wedstrijd van de Dames 1. Ze krijgen wat lekkers te eten, de beste plek op de tribune en een van de sponsoren regelt leuke prijzen. Volgens Jeannette is deze avond tevens het moment waarop ze de cheque met de opbrengst presenteren met een mooi, live publiciteitsmoment!

Recordopbrengst

Het streefbedrag dit jaar was € 2.000,-. Er werd verwacht dat dit bedrag niet werd behaald ook vanwege de coronacrisis. Maar het tegendeel werd bewezen, ze haalden een recordopbrengst van € 6.039,-! Hiermee kan er worden geïnvesteerd in de beste trainingsvoorzieningen voor de leden.

Steun jouw vereniging

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?