Ruitervereniging Rozenburg heeft succesformule gevonden

Onze leden zelf zijn het grote geheim achter ons succes

De Hofruiters realiseerde in 2021 een opbrengst van € 1.118,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Ruitervereniging Rozenburg heeft op bijzondere wijze een mooi bedrag opgehaald met de lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018. Met ongeveer 65 leden verkocht de vereniging maar liefst 1.250 loten. Dit leverde voldoende geld op om nieuwe overdekte hooibakken aan te schaffen.

De succesformule
“Ons grote geheim? Dàt zijn onze leden zelf”, vertelde Heleen Sonneveld-Mulders, penningmeester bij Ruitenvereniging Rozenburg. “Zij zijn degenen die de loten gewoon verkopen. De meerderheid van onze leden is erg enthousiast over de actie. Iedere tien verkochte loten levert onze vereniging maar liefst € 24,- op. Het is dus van belang de verkoop te stimuleren. Om dit enthousiasme te laten groeien, hebben we een soort verdienmodel opgesteld. Bij iedere tien verkochte loten krijgen de leden een bon waarmee ze één uur vrij kunnen rijden in de buitenbak. Dit kost onze leden normaal gesproken € 7,-. Wanneer ze vier bonnen hebben, kunnen deze ingewisseld worden voor een buitenrit van 2,5 uur.”

De succesformule van Ruitervereniging Rozenburg lijkt te werken: in 2019 haalde de ruitervereniging een recordbedrag van ruim € 14.000,- op met de Grote Clubactie!

Stel activiteiten beschikbaar
“Een goede tip voor andere verenigingen is om geen dure prijzen weg te geven. Prijzen kosten geld. Stel activiteiten beschikbaar die bij de vereniging al voorhanden zijn en maak gebruik van lokale evenementen. Zo hebben wij gebruik gemaakt van onze paarden en koets. Op de braderie hebben we zowel ritjes als lootjes verkocht. Dit leverde ons veel extra lotenverkoop op.”

Succesverhaal Ruitervereniging Rozenburg

Geslaagde actie
Al met al is het in 2018 een geslaagde clubactie geweest voor de ruitervereniging, het opgehaalde bedrag is goed besteed aan de overdekte voederbakken. Er is veel samengewerkt wat de band tussen de leden ten goede komt. “We hebben dit jaar veel plezier beleefd aan de Grote Clubactie” vertelde Heleen. “Het belangrijkste is voor mij dat we een leuke en gezellige vereniging zijn die alles met elkaar doen. Samen kan je zo’n doel als dit realiseren.”

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?