Badmintonclub Ricochet
Wijk bij Duursteede

Albert van Kuijk
Jeugdcommissie

Superloten – Verkoopboekjes
Opbrengst 2020 € 2.634,-

80%
van de opbrengst gaat naar de club!

Badmintonclub Ricochet realiseerde in 2021 een opbrengst van € 2.076,- met de Grote Clubactie. Lees hieronder hoe ze eerder ook een mooi bedrag ophaalde.

Badmintonclub Ricochet uit Wijk bij Duurstede is een sportieve en kleinschalige vereniging waarbij het sociale aspect heel belangrijk is. Ricochet doet het komende jaar voor de 10e keer mee aan de Grote Clubactie, omdat het elk jaar een groot succes is.

De verkoop van Superloten heeft veel opgebracht.

De badmintonclub zet diverse verkoopmethodes in

De badmintonclub heeft ongeveer 65 leden waarbij zoveel mogelijk leden zich inzetten voor hun vereniging. De jongste leden vinden het vooral leuk om langs de deuren te gaan met de verkoopboekjes. Het streven is dan ook om van de jeugdleden een vol boekje terug te krijgen vertelt Albert van Kuijk, lid van de Jeugdcommissie bij Ricochet. “Daarnaast heeft de verkoop van Superloten veel opgebracht”, vertelt Albert. Door de persoonlijke contacten met veel ondernemers is het de badmintonclub gelukt om 10 Superloten te verkopen, waarmee er meteen al 500 loten waren verkocht. Een tip van Albert is dan ook om zoveel mogelijk handjes en mensen op te trommelen om te helpen met de verkoop van loten én Superloten.

Steun jouw vereniging

Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden van alle verkoopsuccessen.

Promotie is belangrijk voor de actie

Er wordt binnen de vereniging veel aandacht besteed aan het promoten van de actie. Zo worden er e-mails verstuurd naar alle leden, zodat ook de senioren leden op de hoogte zijn. “Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden van alle verkoopsuccessen”, zegt Albert. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van het promotiemateriaal vanuit de Grote Clubactie zoals de posters, bierviltjes maar ook de kant-en-klare social media berichten. Ook zijn er persberichten verstuurd naar de lokale media, dit is opgepakt door een huis-aan-huisblad wat weer heeft gezorgd voor meer lotenverkoop.

Inzet van de 20-loten-actie

Om vooral de jeugdleden te blijven motiveren heeft Ricochet gebruik gemaakt van de 20-loten-actie van de Grote Clubactie. Hiermee krijgen de leden online toegang tot leuke kortingen verschillende acties. De topverkopers worden door de club ook beloond met kleine prijs.

actie voor Badmintonclubs

Tip: Volgens Albert staat of valt alles met de inzet van 1 of meer individu(en). In het geval van BC Ricochet was dat dit jaar penningmeester Gerard!

Ben je nieuwsgierig wat de Grote Clubactie voor jouw vereniging kan betekenen?